Mam Sigmę Pava i powiem tak, byłem na jednej nocnej ustawce (grudniowej '09) i rzeczywiście bocialarki świeciły trochę mocnej, ale zbyt dużej różnicy nie było. Ważna rzecz, jeżeli dużo jeździsz po szosie to Pava nie oślepia tak innych użytkowników drogi, jak inne lampki, gdyż ma dopracowaną optykę, zaprojektowaną tak, aby zapewnić zgodność oświetlenia z niemieckimi przepisami dopuszczenia pojazdów do ruchu drogowego (StVZO). W praktyce przekłada się to na to, że mamy na jezdni dwa "punkty" świetlne, jeden, który świeci dalej i wąsko (jak światła drogowe), a drugi, który świeci trochę bliżej, mocniej i dużo szerzej.
W nocy na szosie można śmiało z tą lamką jeździć z prędkościami rzędu 35 km/h and more.

Na pełnej mocy na aku 2400mAh lampka świeci aż 7 godzin !!
W słabszym trybie świecenia (który jest niewiele słabszy od "pełnej mocy") powinna świecić do 13 - 14 godzin - nie sprawdzałem.
Nie kupuj wersji z aku, lepiej oddzielnie aku i ładowarka.
Lampka zbudowana na diodzie Luxeon Rebel, zapewnia więc milszą dla oka - ciepła barwę światła.
Jest wodoszczelna.
Posiada sygnalizację diodami stanu baterii, jak są dobre nic nie świeci, jak się zaczynają konczyć zapala się zielona dioda (wtedy mamy jeszcze prawie godzinę świecenia na pełnej mocy ! ), a następnie zapala sie dioda czerwona i lampka sama przechodzi w najsłabszy tryb świecenia i świeci tak bardzo długo, słabym światłem, przy którym jedziemy już wolno, ale wg producenta wtedy świeci do 40 godzin - nie sprawdzałem.
Mocowanie na kierownicy typu zatrzask, który pewnie trzyma lampkę, posiada dodatkowo zaletę, że możemy w każdej chwili regulować zasięg światła - nie wiem jak wyglądają mocowania bocialarek.
Poniżej mój test czasu świecenia na pełnej mocy.
Warunki - temp. 22
Zasilanie - 4 x aku Energizer 2450mAh, świeżo naładowane ładowarką Techno
Line BC 700, aku nowe.
I tak po 6 godzinach i 5 minut dopiero zapaliła sie zielona dioda, a po kolejnej
godzinie czerwona dioda i lampka przeszła w słabszy tryb
świecenia.
Reasumujac na aku Energizer 2450 mAh lamka swieciła aż 7 godzin i 5 minut,
jak dla mnie super.
Pozdr.
R....