IV Lubelski Maraton Turystyczny - Wersja do druku +- Forum Rowerowy Lublin (https://forum.rowerowylublin.org) +-- Dział: Imprezy rowerowe (https://forum.rowerowylublin.org/forum-68.html) +--- Dział: W woj. lubelskim (https://forum.rowerowylublin.org/forum-28.html) +---- Dział: Turystyczno-rekreacyjne (https://forum.rowerowylublin.org/forum-39.html) +---- Wątek: IV Lubelski Maraton Turystyczny (/thread-10979.html) |
RE: IV Lubelski Maraton Turystyczny - Piotr Owczarz - 25-03-2019 To mam nadzieję że "trochę" będzie "trochę":-) wcześniej tak żeby w kwietniu na spokojnie można objechać :-) . Te odcinki od 132 wydawały się ogólnie dobre poza tym krótkimi i tylko w jednej miejscowości widziałem na 1 kilometrze (chyba po skręcie za Cycowem) kilka lamp drogowych leżących na poboczach, więc raczej nie będzie chyba prac drogowych RE: IV Lubelski Maraton Turystyczny - damian.s - 25-03-2019 (25-03-2019, 21:14)Piotr Owczarz napisał(a): To mam nadzieję że "trochę" będzie "trochę":-) wcześniej tak żeby w kwietniu na spokojnie można objechać :-)Piotrze, ostateczne trasy zostaną podane do wiadomości uczestników zgodnie z zapisami regulaminu - wszystko jest tam dokładnie opisane niemalże co do dnia. My też sprawdzamy te trasy, ale raczej nie podamy ostatecznej wersji w kwietniu, bo do końca maja może się jeszcze coś pozmieniać - cierpliwości RE: IV Lubelski Maraton Turystyczny - Piotr Owczarz - 25-03-2019 (25-03-2019, 22:00)damian.s napisał(a):(25-03-2019, 21:14)Piotr Owczarz napisał(a): To mam nadzieję że "trochę" będzie "trochę":-) wcześniej tak żeby w kwietniu na spokojnie można objechać :-)Piotrze, ostateczne trasy zostaną podane do wiadomości uczestników zgodnie z zapisami regulaminu - wszystko jest tam dokładnie opisane niemalże co do dnia. My też sprawdzamy te trasy, ale raczej nie podamy ostatecznej wersji w kwietniu, bo do końca maja może się jeszcze coś pozmieniać - cierpliwości jeżeli już powołujemy się na regulamin to raczej nie "do końca maja" tylko zgodnie z IV.4 do połowy maja (17 maja) "Ostateczny plan tras zostanie wysłany uczestnikom maratonu nie później niż na 7 dni przed startem na podane przez nich adresy e-mail" :-) Chociaż podkreśliłem "że mam nadzieję" na nieco wcześniejszą wersję by lepiej poznać trasę i nie studiować map w ostatnim tygodniu przed 25 maja Po prostu miałem na myśli elastyczność a nie sztywne trzymanie się zasad regulaminu :-) Ale podsumowując dostosuję się do organizatorów. Pozdrawiam i czekam cierpliwie:-) RE: IV Lubelski Maraton Turystyczny - damian.s - 25-03-2019 (25-03-2019, 22:24)Piotr Owczarz napisał(a): to raczej nie "do końca maja" tylko zgodnie z IV.4 do połowy maja (17 maja)Oczywiście masz rację - to oczywiście z mojej strony takie luźne sformułowanie - stąd też był emotikon z przymróżeniem oka. Co do wcześniejszej publikacji to nie możemy tu zbyt wiele obiecać - my też czekamy z publikacją ostatecznej wersji jak najdłużej, żeby mieć pewność, czy gdzieś coś się jeszcze nie zmieniło. Potem trzeba jeszcze przygotować pliki graficzne (zakładamy, że nie każdy korzysta z nawigacji GPS i wystarczy mu plik gpx), a to wszystko trochę trwa, stąd takie terminy. RE: IV Lubelski Maraton Turystyczny - Piotr Owczarz - 25-03-2019 (25-03-2019, 22:39)damian.s napisał(a):(25-03-2019, 22:24)Piotr Owczarz napisał(a): to raczej nie "do końca maja" tylko zgodnie z IV.4 do połowy maja (17 maja)Oczywiście masz rację - to oczywiście z mojej strony takie luźne sformułowanie - stąd też był emotikon z przymróżeniem oka. Co do wcześniejszej publikacji to nie możemy tu zbyt wiele obiecać - my też czekamy z publikacją ostatecznej wersji jak najdłużej, żeby mieć pewność, czy gdzieś coś się jeszcze nie zmieniło. Potem trzeba jeszcze przygotować pliki graficzne (zakładamy, że nie każdy korzysta z nawigacji GPS i wystarczy mu plik gpx), a to wszystko trochę trwa, stąd takie terminy. w tym samym kontekście miałem na myśli - oprócz mapy na aplikacji z Ride with GPS wolę mieć zwykłe mapy i dobrze je przygotować żeby potem w trakcie jazdy jakby padła komórka mieć papierową mapę :-) a teraz sprawdzam empirycznie trasę w "kawałkach" zdając sobie sprawę że mogą być niewielkie zmiany ...:-) RE: IV Lubelski Maraton Turystyczny - Noorbi - 26-03-2019 W pierwszym poście została wyedytowana lista uczestników 4LMT - którzy startują z listy Rowerowego Lublina. Z uwagi na zapisy w regulaminie zostaniecie poproszeni o podanie pewnych danych, tak aby można było Was wpisać na listę już oficjalną. RE: IV Lubelski Maraton Turystyczny - Noorbi - 13-04-2019 Uwaga. Bardzo proszę o poważne podejście do sprawy. Osoby wymienione w pierwszym poście, proszę o wypełnienie bardzo krótkiej ANKIETY. Jednocześnie. Osoby które nie mają założonego konta w FRS proszę o to, aby to zrobiły. Łatwiej będzie Was dodać do oficjalnej listy uczestników. REJESTRACJA W FRS. Dziękuję RE: IV Lubelski Maraton Turystyczny - Mariobiker - 16-04-2019 Pytanko do Organizatorów. Będą grupy startowe ? czy podobnie jak w roku ubiegłym zawodnicy będą się sami dobierać. RE: IV Lubelski Maraton Turystyczny - Noorbi - 16-04-2019 Podobnie jak w zeszłym roku. Do startu każdy podejdzie w wybranym przez siebie momencie. I tak jak w ubiegłym roku start grupami max 15 osób. RE: IV Lubelski Maraton Turystyczny - Mariobiker - 16-04-2019 (16-04-2019, 20:40)Noorbi napisał(a): Podobnie jak w zeszłym roku. Do startu każdy podejdzie w wybranym przez siebie momencie. I tak jak w ubiegłym roku start grupami max 15 osób. Wielkie dzięki Noorbi Kończę pracę rano i zależy mi na starcie w ostatniej grupie. |