![]() |
II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - Wersja do druku +- Forum Rowerowy Lublin (http://forum.rowerowylublin.org) +-- Dział: Imprezy rowerowe (http://forum.rowerowylublin.org/forum-68.html) +--- Dział: W woj. lubelskim (http://forum.rowerowylublin.org/forum-28.html) +---- Dział: Turystyczno-rekreacyjne (http://forum.rowerowylublin.org/forum-39.html) +---- Wątek: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] (/thread-1903.html) |
Re: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - rafik80 - 20-06-2010 Bart napisał(a):Ja w ogóle dziwię się że większość zapiera się nogami i rękami co do niedzieli - dnia wolnego od pracy!, jest okazja to trzeba korzystać, cieszyć się że jest możliwość odreagowania od dnia powszedniego, Każdy jest wolny i nie ma przymusu zostawania z niedzielą włącznie. Nie każdy ma wolną niedzielę, niektórzy pracują. Bart napisał(a):nie wiem.. dzieci wam w domach płaczą czy co? Tak płaczą. Bart napisał(a):Nie wiem, nie rozumiem takiej postawy, i nie rozumiem osób które mając swój samochód - nie oferują się, najlepiej polecieć po najprostszej linii oporu "ja chcę w busa..." może to ja jestem dziwny, ale zawsze przy tego typu "okazjach" oferuję pomoc. Zbyt łatwo można oceniać innych. BADEVIL napisał(a):Sam wyjazd tylko po to aby zrobić 20 km najeść się i nie mieć siły na kolejne 20km to spory niedosyt jak na weekendowy wypad.To widzę kolega zna motywację wszystkich uczestników....jedziemy żreć, tak właśnie! A potem zgnijemy w czterech ścianach i to w niedzielę.... :mrgreen: Pozdrówka ;-) PS. Pozatym w niedzielę szykuje się kolejna impreza ale jak na razie to chyba jeszcze niejawne :-D Re: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - diablo - 21-06-2010 A ja planuje wybrać się na tą kiełbaskę w całości rowerem, a co ... A że bym chciał trochę pognić w niedzielę w domu ![]() paul67 Jak masz ochotę cisną ze mną to nakładamy slicki i jazda... Jak ktoś ma ochotę wykorzystać sobotę na max to zapraszam ![]() Re: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - Monika - 21-06-2010 ja to bym się ewentualnie pisała na dojazd w sobotę rowerem,a powrót busem - w sobotę oczywiście ;-) rafik80 napisał(a):Pozatym w niedzielę szykuje się kolejna impreza ale jak na razie to chyba jeszcze niejawne :-Djawne jawne ;-) http://forum.rowerowylublin.org/viewtopic.php?t=2338 Re: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - MindEx - 21-06-2010 na chwilę obecną kwestia wynajmu busa wygląda tak: możemy wynająć BUS na 20 osób, z przyczepką, która powinna pomieścić tyle samo rowerów, chociaż to pani z firmy przewozowej jeszcze dla nas sprawdza. cena wynajmu: 700 złotych. przy 20 osobach wychodzi 35 złotych na osobę za dojazd i dowóz rowerów w obie strony. jest to opcja wyjazd i powrót w sobotę. proszę wszystkie osoby, które są taką opcją zainteresowane, o wpisywanie się na tym wątku lub wpisywanie siebie i innych zainteresowanych. na chwilę obecną - wg mojej wiedzy - lista takich zainteresowanych wygląda tak: 1. Monika 2. rafik80 3. Aga 4. wanderer 5. Paweł K. 6. Baja 7. Seb 8. piotrekgp 9. Wawerka 10. thoria (chyba w zależności od planów perceive) Zatem do pełnego składu potrzeba 8 osób. Jeśli będzie mniej, kwota 700 złotych rozłoży się na mniejszą liczbę i będzie drożej na osobę. Zaznaczę przy okazji, że najtańszą opcją jest tak naprawdę dojazd własnymi autami. 5 osób składa się na paliwo do samochodu (gaz czy diesel to malutka kwota), bierze rowery na dach, czy jakoś inaczej i jedzie. ale wiadomo - trzeba mieć bagażnik. w miarę opłacalne wydaje się też dojechanie przez np. 6 czy 7 osób dwoma samochodami osobowymi. jeden (np. kombi) wiezie kierowcę lub dwie osoby i rowery, drugi - 5 osób. wtedy mozna wieźć częściowo w bagażnikach (w środku). niektórzy forumowicze mają w tym niezłe doświadczenie (w tym również ja). wierzcie mi, że tak się da. decyzję odnośnie tego, jak dojeżdżamy na rajd, dobrze jest podjąć możliwie szybko. jest sezon na wesela i busy są wynajmowane niemal na każdą sobotę. firma transportowa, do której dzwoniłem, z 9 wszystkich busów, ma dziś wolne na sobotę tylko 2, ale np. jutro już może nie mieć wolnych w ogóle. inna firma miała już wszystko porezerwowane. pzdr. Re: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - perceive - 21-06-2010 Jadę :mrgreen: w piątek po pracy rowerem. Chętnych do dołączenia zapraszam. Kwestie noclegu z piątku na sobotę jeszcze do ustalenia - mindex da znać. Re: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - Piramidka - 21-06-2010 Witam, Czy znajdzie się kilka osób, które chciałyby pojechać busem w sobot i wrócić w niedzielę? Wtedy można byłoby takiego busa poszukać. Re: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - Zwirek - 21-06-2010 Hej. W związku z kosztami ja rezygnuję z busa i jadę autem z Fazi5. Re: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - MindEx - 22-06-2010 Piramidka napisał(a):Witam, z tego, co widzę w wątku, to Tusia ma 5 osobową grupę zainteresowaną dojazdem na miejsce w sobotę i powrotem w niedzielę. może warto się z nią skontaktować. jeśli Ty również masz grupę o podobnej liczebności, powinno Wam się udać znaleźć busa na 9 - 10 osób i chyba będzie OK ![]() pzdr. P.S. Szczegóły dotyczące spływu kajakowego dla chętnych, którzy zostaną na niedzielę po rajdzie, znalazły się na stronie www.kajaki.nadbugiem.pl. Już za 40 złotych można popłynąć ze Sławatycz do Jabłecznej na ciekawy spływ. W tej cenie jest dodatkowo nocleg w schronisku, z soboty na niedzielę. Re: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - Karola - 22-06-2010 Jedziemy i my czyli Karola, Paola i Kola, rejestracja wykonana :mrgreen: Jedziemy w sobotę samochodem i zostajemy do niedzieli. W niedzielę rezygnujemy z kajaków bo chcemy sobie jeszcze popedałować po pięknej okolicy :-D Re: II Nadbużański Rajd Rowerowy [Sławatycze, 26.06.2010] - Wawerka - 22-06-2010 Ja mogę zabrać max 3 osoby do autka ale bez rowerów, jeżeli więc znajdzie się ktoś kto ma kombiaka i weźmie rowery to możemy się dogadać 8-) |