Forum Rowerowy Lublin
Stroje - info o zamówieniu - Wersja do druku

+- Forum Rowerowy Lublin (https://forum.rowerowylublin.org)
+-- Dział: Hyde Park (https://forum.rowerowylublin.org/forum-71.html)
+--- Dział: Stowarzyszenie, strona i forum - uwagi (https://forum.rowerowylublin.org/forum-42.html)
+--- Wątek: Stroje - info o zamówieniu (/thread-387.html)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

Re: Stroje - info o zamówieniu - Kamil - 01-06-2011

Jak rozumiem w ofercie nie ma rekawow, ani nogawek? Czy kryja sie one pod nazwa "ochraniacze"?

Re: Stroje - info o zamówieniu - Peke - 01-06-2011

ochraniacze/ocieplacze oraz bandamka też są z logiem RL?

Re: Stroje - info o zamówieniu - MindEx - 01-06-2011

rękawki i nogawki to "ochraniacze". tak nazwała to firma, tak zostało zapisane w ofercie.
będą z logo RL. Jeszcze ich nie zaprojektowaliśmy, ale zechcemy zlecić to firmie Top Print lub uprościć do maksimum i zrobić tak, by po prostu były pomarańczowe i miały logo z boku. Postaram się "na dniach" ustalić, jak to rozegramy. Choć pewnie zainteresowanie tymi elementami garderoby będzie niewielkie.

Wciąż czekam na poprawny plik z rozmiarami spodenek. Jak dostanę - wrzucę. Możecie się wstrzymać z zamówieniami, jeśli spodenki Was interesują.

Re: Stroje - info o zamówieniu - Peke - 02-06-2011

mam takie ogólne pytanie do wszystkich...posiada ktoś koszulkę i spodenki firmy top print w rozmiarze L albo XL ? chciałbym sobie przymierzyć aby być pewnym rozmiaru

Re: Stroje - info o zamówieniu - And - 02-06-2011

Chciałbym kupić kurtkę/koszulkę, którą zakładałbym gdy już koszulka z krótkim rękawkiem jest niewystarczająca ( zaczyna się wiatr, zimno, deszcz ale bez extremów, coś na wieczorno/nocne jazdy) ktoś może podpowiedzieć czy mam wybrać:

-koszulka kolarska rękaw długi,dzianina Thermoactive 200g/m²,zamek długi YKK LUB dzianina Pave

czy

-kurtka,dzianina membranowa Aqua &Wind/Stop 140g/m² ,zamek długi YKK

może ktoś ma którąś z tych pozycji i się podzieli opinią.
Czy ta pierwsza pozycja to w zasadzie zwykła koszulka tylko z długim rękawem?

Re: Stroje - info o zamówieniu - KermitOZ - 02-06-2011

Druga opcja na pewno będzie zbyt ciepła na opisywane przez Ciebie warunki, to chyba zimówka jest Smile

Re: Stroje - info o zamówieniu - And - 02-06-2011

No właśnie sam się pogubiłem bo jest jeszcze 3 opcja ale ta jest typowo zimowa:

-kurtka ,dzianina membranowa Winter/Water 350g/m²,zamek długi YKK

dlatego myślę, że może właśnie ta druga opcja byłaby lepsza coś między zwykłą koszulką a grubszą kurtką tylko czy to rzeczywiście jest tak jak myślę - oto jest pytanie?

Re: Stroje - info o zamówieniu - marecky - 02-06-2011

jeśli patrzeć na opisy to
pierwsza jest Thermoactive 200g/m², czyli wychodzi że termoaktywna i większa gramatura, wiec grubsza
druga jest Aqua &Wind/Stop 140g/m² więc raczej membrana wiatrowa i pewnie od wody coś trochę chroni, poza tym mniejsza gramatura, więc cieńsza

z moich przypuszczeń pierwsze to po prostu koszulka z długim rękawem, która jest grubsza od tej z krótkim rękawem, natomiast drugie to po prostu wiatrówka o gramaturze jak koszulka krótki rękaw

ale to tylko moje przypuszczenia, ja nie używałem ich ciuchów

Re: Stroje - info o zamówieniu - szymek_sq - 02-06-2011

MindEx napisał(a):by po prostu były pomarańczowe i miały logo z boku.

nie lepiej czarne z pomarańczowym logo ?

Re: Stroje - info o zamówieniu - MindEx - 02-06-2011

szymek_sq napisał(a):
MindEx napisał(a):by po prostu były pomarańczowe i miały logo z boku.

nie lepiej czarne z pomarańczowym logo ?

albo czarne z pomarańczowym logo Smile