Stroje - info o zamówieniu - Wersja do druku +- Forum Rowerowy Lublin (https://forum.rowerowylublin.org) +-- Dział: Hyde Park (https://forum.rowerowylublin.org/forum-71.html) +--- Dział: Stowarzyszenie, strona i forum - uwagi (https://forum.rowerowylublin.org/forum-42.html) +--- Wątek: Stroje - info o zamówieniu (/thread-387.html) |
Re: Stroje - info o zamówieniu - darist - 14-01-2010 W przypadku rowerzystów biorących udział w zawodach jak najbardziej wskazany jest sponsoring aby choć w części pokryć koszty przygotowań. Jaki sponsor? Jeśli ktoś bierze udział indywidualnie to sam ma prawo do wyboru sponsora nawet jeśli dla innych będzie to wybór kontrowersyjny. Jeśli zaś w ramach stowarzyszenia to pewnie statut reguluje sprawy kto i jakie decyzje może podejmować. Natomiast na co dzień stowarzyszenie powinno samo się promować z pomocą osób niezrzeszonych, którzy gotowi są zakupić koszulkę po pełnych kosztach. Umieszczenie jakiegokolwiek sponsora (jakby nie było znanego) sprawi, że jego logo w pierwszej kolejności "rzuci" się w oczy a cała reszta będzie tylko tłem. W efekcie bardziej promowany będzie sponsor niż stowarzyszenie. Re: Stroje - info o zamówieniu - Greco - 14-01-2010 darist napisał(a):W efekcie bardziej promowany będzie sponsor niż stowarzyszenie. Darku a do kogo należy nazwa LUBLIN ? :roll: pieszy,rowerowy ,samochodowy czy jak go zwać... :lol: proszę odpisz... :lol: pozdro:GR. Re: Stroje - info o zamówieniu - darist - 14-01-2010 Greco napisał(a):Darku a do kogo należy nazwa LUBLIN ? Nie wypada mi cytować mojej wypowiedzi z innego tematu. Ale myślę, że tam w swoich postach (szczególnie ostatni wczorajszy) wyraziłem opinię w tym temacie: "Promowanie przez rowerzystów miasta Lublin" Zapraszam: http://forum.rowerowylublin.org/viewtopic.php?t=1282 Re: Stroje - info o zamówieniu - marecky - 15-01-2010 darist napisał(a):Umieszczenie jakiegokolwiek sponsora (jakby nie było znanego) sprawi, że jego logo w pierwszej kolejności "rzuci" się w oczy a cała reszta będzie tylko tłem.pierwsze rzuci się logo które jest większe a nie bardziej znane; jeśli logo RL pozostanie duże a inne będą mniejsze to nadal RL będzie tematem głównym na koszulce :-) moim zdaniem jakiś lokalny sponsor na koszulce byłby fajnym dodatkiem Re: Stroje - info o zamówieniu - darist - 15-01-2010 Myślę, że należałoby wyjaśnić: 1) Czy byłyby to wymierne korzyści dla Towarzystwa? 2) Czy statutowe władze Towarzystwa chcą aby na koszulce było logo sponsora? Nie mówiąc już o szczegółach (na jakich zasadach, na jaki okres). Bez tych odpowiedzi część dyskusji może być bezprzedmiotowa. Pamiętajmy również, że tymi koszulkami jest zainteresowanych wielu niezrzeszonych, którzy bezinteresownie chcieliby promować Towarzystwo (nie tylko na terenie naszego regionu) a niekoniecznie jakąś firmę. Tym bardziej, że jednym będzie przeszkadzała Perła, innym przemysł tytoniowy a jeszcze innym PGNiG bo płaci wysokie rachunki ;-) Re: Stroje - info o zamówieniu - Greco - 15-01-2010 darist napisał(a):Pamiętajmy również, że tymi koszulkami jest zainteresowanych wielu niezrzeszonych, którzy bezinteresownie chcieliby promować Towarzystwo (nie tylko na terenie naszego regionu) a niekoniecznie jakąś firmę.:lol: po co ten lament o sponsoring ? :lol: jak na wstępie zakładamy sobie niechęć do ewentualnych ,,darczyńców hock: chcemy jakieś pieniądze lub coś wymiernego , czy nie ???? :roll: ,,biedny " nie może być malkontentem ... :lol: to zbyt narodowe ,My tylko nie Oni ... :lol: a może nie trzeba sponsora -ja się mylę... to taka pozorów gra... :mrgreen: Re: Stroje - info o zamówieniu - darist - 15-01-2010 Greco napisał(a):chcemy jakieś pieniądze lub coś wymiernego , czy nie A ktoś je rozdaje? ;-) Masz rację, że trochę zrobił się lament. Tak, jakby sponsorzy ustawiali się w kolejce a nam zostaje tylko marudzić i przebierać. Myślę, że jeśli Grzesiek (jako Prezes) odpowie na pytania z mojego poprzedniego postu to być może definitywnie zakończymy temat logo sponsora na koszulce. Swoją drogą czy ktoś zna ilość stowarzyszeń i organizacji zarejestrowanych w Lublinie? Re: Stroje - info o zamówieniu - KermitOZ - 15-01-2010 1) No sponsoring na tym polega, że byłyby 2) Tak Greco, widzę, że mimo moich wcześniejszych postów nie za bardzo rozumiesz o co chodzi, nie wiem jak Ci to lepiej wyjaśnić, więc dam sobie z tym spokój. pOZrower Grzesiek Re: Stroje - info o zamówieniu - darist - 15-01-2010 1) Czy byłyby to wymierne korzyści dla Towarzystwa? 2) Czy statutowe władze Towarzystwa chcą aby na koszulce było logo sponsora? KermitOZ napisał(a):1) No sponsoring na tym polega, że byłyby No i wszystko jasne ;-) Pozostawmy więc sprawę logo na koszulce Stowarzyszeniu i jego władzom. Zanim będą przyjmowane zamówienia na koszulki z pewnością dowiemy się czy będzie jakiś sponsor. I każdy indywidualnie podejmie decyzję czy chce taką koszulkę kupić. Co do innych form promowania miasta przez rowerzystów (nie tylko przez Stowarzyszenie) przenieśmy dyskusję do tematu: Promowanie przez rowerzystów miasta Lublin - http://forum.rowerowylublin.org/viewtopic.php?t=1282 Re: Stroje - info o zamówieniu - mariox - 15-01-2010 Fajnie to wszystko wygląda, jakby sponsorzy się pchali na koszulki drzwiami i oknami, a Wy byście się zastanawiali którego wybrać. Nie chcę się mądrzyć, ale moim zdaniem najpierw znajdźcie sponsorów, a potem wydziwiajcie. A jeśli już będziecie mieli więcej niż jednego, to proponowałbym tego, którzy zaoferuje najlepsze warunki. Ale oczywiście zrobicie jak zechcecie ;-) . |