![]() |
[29-30.08] 400km/24h - Wersja do druku +- Forum Rowerowy Lublin (http://forum.rowerowylublin.org) +-- Dział: Imprezy rowerowe (http://forum.rowerowylublin.org/forum-68.html) +--- Dział: W woj. lubelskim (http://forum.rowerowylublin.org/forum-28.html) +---- Dział: Sportowe (http://forum.rowerowylublin.org/forum-38.html) +---- Wątek: [29-30.08] 400km/24h (/thread-451.html) |
Re: [29-30.08] 400km/24h - KermitOZ - 25-08-2009 Dzięki Cichy za info ![]() Ludzie startujący w maratonie: kto jeszcze nie wysłał mi informacji, o które prosiłem w poprzednim poście, niech zrobi to natychmiast po przeczytaniu tej wiadomości. Proszę o pisanie na PRIV. pOZ ![]() Grzesiek [EDIT]: Na stronie głównej jest już pełna imienna lista startowa i info o maratonie ![]() Re: [29-30.08] 400km/24h - MindEx - 25-08-2009 Dzień dobry. Jestem na tym forum "nowy", co nie oznacza, że na rowerze nie jeżdżę. Choć teraz... akurat jeżdżę mało. Wątek o maratonie przeczytałem dopiero dzisiaj i ... nie mogę wziąć udziału w imprezie, bo mam niestety wtedy urlop wyjazdowy i imprezę na 30ste urodziny koleżanki. Ale mogę spróbować Wam nieco pomóc. Patrzę na Waszą trasę i wiem, że na znakomitej większości odcinków nie powinniście mieć problemów z jazdą rowerami, czy to szosowymi, czy jakimikolwiek. Odcinek od Lublina do Uhnina pewnie znacie, ale jeśli ktoś nie zna, to powiem, że na części z Łucki do Uhnina droga jest dla kolarek OK. Uhnin - Dębowa Kłoda to nowa, świetna wręcz droga. W dzień trochę ruchliwa. Z Przewłoki do Wisznic droga jest również OK. Może być niebezpiecznie trochę ze względu na ruch. Czasem bywa tam spory. Ale nie zawsze. Z Wisznic do Łomaz, tak jak ktoś napisał wcześniej, jest super. Nowy asfalt, tylko sporo zakrętów, więc z bezpieczeństwem nieco gorzej. Nie polecam jazdy inaczej jak gęsiego. Łomazy - Kodeń - nie wiem do końca, może być dziurawie, ale o tym ktoś już pisał. Drogę z Kodnia do Włodawy znam dość dobrze. Gorzej jest na odcinku Kodeń - Sławatycze, ale ostatnio połatali, więc dacie radę szosówkami. Przez Sławatycze leci się świetnie. Część asfaltu jest nowa. Później Do Włodawy nieco już gorzej, ale nadal całkiem nieźle. Lepiej niż z Kodnia do Sławatycz. Dalsza część 816tki - z Włodawy do Dorohuska również daje radę. Momentami bywa trochę dziur, jeśli dobrze pamiętam (ostatnio jechałem tamtędy w ub. roku). Dalej drogi już niestety nie znam. No - może oprócz odcinka Cyców - Lublin, ale ten pewnie znacie też sami. Jeśli jazda drogą 816 (na wschodzie Polski) wypadnie Wam wieczorem/w nocy, to powinno być luźno. Proponuję tylko uważać na dyskotekowych kierowców młodzików. Niestety: sobotni wieczór/noc, zakończenie wakacji dla szkół, więc może się dziać. Także oczy dookoła głowy. Przy okazji - mam mapki szlaków rowerowych woj. lubelskiego (te z www.szlakirowerowe.lubelskie.pl), które w części pokrywają się z Waszą trasą, choćby na tym wschodnim odcinku. Jeśli nie macie takich mapek, nie macie dobrej mapy woj. lubelskiego (bo taka tu w zupełności też wystarczy na Waszą trasę), mogę dać jeden komplet. Jedyny "warunek" - musiałoby to nastąpić do dziś do 22. Nie chciałbym bym później obciążać domowników koniecznością pamiętania o tym. Jeśli ktoś zainteresowany, proszę o mejla dzisiaj na mindex [at] orange [dot] pl I jeszcze - również przy okazji - 12/13 września planuję w okolicach Sławatycz/Kodnia zorganizować "I Turystyczno - Krajoznawczy Nadbużański Rajd Rowerowy". Bez nagród, bez wpisowego, bez żadnych zbędnych formalności. Ale z fajnymi widokami, tempem zupełnie lajtowym i - mam nadzieję - fajna atmosferą. Zaproszę jeszcze wszystkich na tą imprezę w oddzielnym wątku, ale korzystając z faktu pokrywania się części trasy Waszego maratonu z planowaną trasą tego rajdu - pozwoliłem sobie na mały OT. Życzę powodzenia i liczę na fotorelację z Maratonu! Pozdrawiam, Re: [29-30.08] 400km/24h - jaro - 27-08-2009 czy lista uczestników jest już zamknięta? Re: [29-30.08] 400km/24h - KermitOZ - 27-08-2009 Ze startu wycofała się Agnieszka i Adaś, za to jedzie z nami Tomek Mocior. Jaro się jeszcze decyduje i może także zasili listę i jednak będzie 19 osób ![]() Artykuł z Kuriera Piotrek już wrzucał w shoutboxie: http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-76126.html Dzisiaj między 18.10 a 18.30 w Radiu Centrum też będzie info o naszym maratonie. Tyle dogadane jest na bank, a co z resztą to się okaże. Dziś byłem w Pama Sport, w Toro i w Inżynierii i dostaliśmy trochę dętek itp. Jutro odbiorę jakieś upominki od Pana Witeski na Peowiaków. Zapraszam wszystkich, którzy mają trochę czasu na Plac Zamkowy na wspólny start ![]() pOZ ![]() Grzesiek Re: [29-30.08] 400km/24h - perceive - 27-08-2009 Jestem przerażona :-( nie chcę być jedyną kobietą :-( Re: [29-30.08] 400km/24h - ArtiArt - 27-08-2009 perceive napisał(a):Jestem przerażona :-( nie chcę być jedyną kobietą :-(To przebież się za mężczyznę :mrgreen: Re: [29-30.08] 400km/24h - Zwirek - 27-08-2009 perceive napisał(a):Jestem przerażona :-( nie chcę być jedyną kobietą :-(etam, nie przesadzaj, z tego co o Tobie czytam to niezła z Ciebie riderka i na pewno dasz radę ;-) Re: [29-30.08] 400km/24h - KermitOZ - 27-08-2009 Właśnie wróciłem z zakupów w Makro, możecie być spokojni, bananów i batonów powinno wystarczyć ![]() ![]() Sylwia, no co ty? Powinnaś się cieszyć, że jesteś jedyną kobietą ![]() ![]() ![]() Re: [29-30.08] 400km/24h - Karola - 27-08-2009 perceive napisał(a):Jestem przerażona :-( nie chcę być jedyną kobietą :-(Dlatego Sylwia za nikogo innego tak kciuków nie będę trzymała jak za Ciebie :-D KermitOZ napisał(a):Żadna inna (z całym szacunkiem dla naszych pozostałych PańNo i tu się oburzam :evil: Jeżli chodzi o mnie to wiesz, że to nie kwestia odwagi a czasu. Po drugie ja swoje możliwości w tym sezonie chyba sprawdziłam. Ale ponieważ sezon trwa cały rok to nie powiedziałam jeszcze ostatniego zdania..... Re: [29-30.08] 400km/24h - KermitOZ - 27-08-2009 Karola napisał(a):No i tu się oburzam :evil:No i zupełnie niepotrzebnie, bo przecież każdy wie, że jesteś twarda (że wspomnę tylko 330km) ![]() Karola napisał(a):Jeżli chodzi o mnie to wiesz, że to nie kwestia odwagi a czasu.Tutaj do końca nie jestem pewien, ale to Twoja sprawa i ja nie wnikam. Karola napisał(a):ponieważ sezon trwa cały rok to nie powiedziałam jeszcze ostatniego zdania.....A to brzmi bardzo ciekawie hehe ![]() pOZ ![]() Grzesiek |