rafal napisał(a):Można porównać asortyment i ceny:Widzę kurtka softshell w ofercie przepuszczalność pary wodnej na poziomie 3000g/m2/24 h - to powiedzmy sobie szczerze stawia taką membranę niedaleko zwykłej foli Także tym którzy się napalą polecam pod uwagę poniższy cytat:
http://gazetka.lidl.pl/6c7726d8-66b8-4d ... 13458/#/30 Ja poluję na stojak
Calme napisał(a):rafal napisał(a):Można porównać asortyment i ceny:Widzę kurtka softshell w ofercie przepuszczalność pary wodnej na poziomie 3000g/m2/24 h - to powiedzmy sobie szczerze stawia taką membranę niedaleko zwykłej foli Także tym którzy się napalą polecam pod uwagę poniższy cytat:
http://gazetka.lidl.pl/6c7726d8-66b8-4d ... 13458/#/30 Ja poluję na stojak
".... jeśli zamierzacie trenować intensywnie powinniście wziąć pod uwagę ubrania które posiadają przynajmniej 20000 gr/m²/24h. Do mniej wymagających ubrania posiadające oddychalność w przedziale 5000 do 20000 gr/m²/24h, jednakże i tutaj nie powinniśmy oszczędzać.."
Arkus napisał(a):Calme napisał(a):".... jeśli zamierzacie trenować intensywnie powinniście wziąć pod uwagę ubrania które posiadają przynajmniej 20000 gr/m²/24h. Do mniej wymagających ubrania posiadające oddychalność w przedziale 5000 do 20000 gr/m²/24h, jednakże i tutaj nie powinniśmy oszczędzać.."
ten softshell to masakra - po godzinie miałem pod spodem saunę, po chwili zaczęło ciurkiem przeciekać z rękawów - ogólnie po 2 godzinkach nie dałem rady dalej jechać
Arkus napisał(a):ten softshell to masakra - po godzinie miałem pod spodem saunę, po chwili zaczęło ciurkiem przeciekać z rękawówDokładnie tak samo uważam - leje się po wnętrzu rękawów i to nawet nie przy sportowej jeździe. Zawsze na rowerze z nas paruje a ta kurtka niczego na zewnątrz nie wypuści ;-)
j@cek napisał(a):,,,a to tak żeby całkiem Lidla nie skreślać - kupiłem tam gatki z wkładką - wytrzymały sezon z kawałkiem (ciągle się trzymają ale wkładki jakby nie było) wiec ten zakup uważam za udany - ogólnie trzeba dobrze przemyśleć zakup i można coś dobrego wyhaczyć, gorzej że jak jest coś dobrego to w okolicach 12 już tego nie ma
Podsumowując to nie produkt kierowany do nas :-P