Wojtek_S napisał(a):WAŻNE: zamiast wody wlej w bidony dobry izotonik, będzie zbyt gorąco by czysta woda sprostała odpowiedniemu nawodnieniu❗️Czysta woda w każdych warunkach (temperaturach) tylko sieje spustoszenia a nie nawadnia. Czystą wodę przy takich temperaturach to lejemy prosto na głowę aby się na procesor nie przegrzał :mrgreen:
Cytat:Prognozy mówią o dużym upale w najbliższą sobotę - 38 stopni.Ta temperatura mnie przeraża hock:
E-ness napisał(a):Ta temperatura mnie przerażaBłażej nie panikuj ;-) Takie temperatury są do ogarnięcia. Ostatnie dwa ultramaratony odbywały się przy takich temperaturach i jakoś daliśmy radę i nie było do przejechania 80 km tylko +500 km i + 600 km. Dużo płynów i dasz radę.
E-ness napisał(a):Cytat:Prognozy mówią o dużym upale w najbliższą sobotę - 38 stopni.Ta temperatura mnie przeraża hock:
mariobiker napisał(a):Wojtek_S napisał(a):WAŻNE: zamiast wody wlej w bidony dobry izotonik, będzie zbyt gorąco by czysta woda sprostała odpowiedniemu nawodnieniu❗️Czysta woda w każdych warunkach (temperaturach) tylko sieje spustoszenia a nie nawadnia. Czystą wodę przy takich temperaturach to lejemy prosto na głowę aby się na procesor nie przegrzał :mrgreen:
Wojtek_S napisał(a):Co masz na myśli pisząc o spustoszeniach czynionych przez czystą wodę? ?Czysta woda przelatuje przez organizm po drodze wypłukując co się da. Dlatego woda powinna być z dodatkiem czegokolwiek (cukier, sól, sok z cytryny itd. według własnych upodobań).
mariobiker napisał(a):Wojtek_S napisał(a):Co masz na myśli pisząc o spustoszeniach czynionych przez czystą wodę? ?Czysta woda przelatuje przez organizm po drodze wypłukując co się da. Dlatego woda powinna być z dodatkiem czegokolwiek (cukier, sól, sok z cytryny itd. według własnych upodobań).