hej.przyjrzalem sie na szybko tym rowerkom (niestety nie mam czasu pogrzebac icos ci polecic) chcialbym tylko zasugerowac jedna marke ktora moim zdaniem warto wziac jest pod uwage, a mianowicie felt.sam kupilem wlasnie taki rower-po wielu tygodniach jezdzenia po sklepach, przegladania wszelakich for, rozmawiania z ludzmi itd itp.mialem bardzo duza przerwe w jezdzie i najzwyczajniej wypadlem z obiegu.marka raczej malo znana w polsce, w lublinie widzialem chyba tylko jeden taki na ulicy.rozmawialem z wieloma sprzedawcami i dlaem sie przekonac chlopakom w cyklo(swoja droga ciekawe czemu wszyscy tak po nich jezdza-ale to juz w innym temacie).nie chce byc stronniczy dlatego ze sam na nim smigam, ale po kilku kursach na innych rowerach, musze powiedziec ze jestem bardzo bardzo zadowolony.tym bardziej patrzac na osprzet w podanych przez ciebie sprzetach i ich ceny mysle ze warto byloby sie przyjrzec feltom.z tego co widze to chyba lubisz sobie ostro przycisnac w jakims trudniejszym terenie i tym bardziej polecam felta.nie znalazlem nigdzie negatywnych opinii o ich ramach i poki co jestem mocno przekonany ze jezdzac na tym sprzecie nie zdarzy mi sie cos takiego :
http://www.sfd.pl/Peknieta_rama_%3A____-t336059.html . oczywiscie wybor nalezy do ciebie.pozdrawiam