Strony (11):    1 2 3 4 5 ... 11   
Arek   03-02-2010, 09:33
zdecydowanie popieram Szymka, jeździlem kiedyś na podobnych sakwach do tych authora i zdecydowanie ich nie polecem. a co do crosso to nie trzeba kupować specjalnego bagażnika crosso - ja mam zwykły. pomijając walory tego że crosso sa pojemne i nie przemakają to zdecydowanie najwiekszą ich zaletą jest możliwość szybkiego założenia i zdjęcia ich z roweru. gdy po długiej i męczącej jeździe ręce odmawiają już poisluszeństwa to walka z zamkami i paskami w zwykłych sakwach to straszna masakra - przeżywałem kidyś coś takiego. crosso...crossso...crosssso!! ;-)
Karola   03-02-2010, 10:58
Sakwy Crosso są nie tylko na rower ale bardzo dobrze sprawdzają się również na kajakach :mrgreen:

Demokracja to ustrój w którym każdy może powiedzieć co myśli nawet jeśli nie myśli.
szymek_sq   03-02-2010, 15:57
Karola napisał(a):Sakwy Crosso są nie tylko na rower ale bardzo dobrze sprawdzają się również na kajakach

ale w tym przypadku zdecydowanie najwygodniejszy jest dry bag + mały pocket na telefon, portfel, kanapkę

"Abstynencja jest dobra, ale powinna być praktykowana z umiarem"
darist   03-02-2010, 23:06
Arek napisał(a):crosso...crossso...crosssso!! ;-)

Jak najbardziej Crosso lub ewentualnie Ortlieb.
Jedne i drugie są drogie ale warte swojej ceny.
I lepiej zdecydować się wcześniej odkładać pieniądze zanim koszty rozdartych sakw przekroczą koszty jednego porządnego kompletu.
Osobiście Ortlieb wielokrotnie sprawdził się w czasie długotrwałego deszczu.
Choć i tak należy pamiętać, że "strzeżonego Pan Bóg strzeże" i na wszelki wypadek mimo wszystko korzystać z woreczków foliowychSmile
Pamiętajmy jednak aby sprawdzić czy system mocowania pasuje do naszego bagażnika.

Darek  -  Easy Rider 
DOBRZE, ŻE JESTEŚCIE  Smile 
Paweł K.   03-02-2010, 23:25
Crosso!! Przeżyły niejedno szaleństwo na wyprawie. Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcami! Tylko Crosso. Jest sporo tańsze niż Ortlieb no i to nasz polski produkt. Tylko Crosso!!

Moja ortografia jest pełna natury-same byki!!Big Grin
Pozdrawiam,
Paweł K.
MindEx   03-02-2010, 23:51
warto tylko dodać, mówiąc o Crosso, że te wszystkie zalety dotyczą modelu/serii DRY.
zauważę też, że link Szymka kieruje do kolekcji CLASSIC. Natomiast link do DRY jest taki: http://tnij.org/crossodry

sam używam crosso dry na tył, mam je parę lat.
nieprzemakalność sprawdzałem w ulewnym deszczu, ale także myjąc rower w jeziorze.

dodam tylko, że kiedy w 2006 próbowałem zamówić te sakwy u właściciela firmy (która była jeszcze wtedy nieco mniej znana niż obecnie), to był z tym ogromny problem. było "poza sezonem", a właścicielowi chyba się nie chciało wysłać mi sakw. czekałem, czekałem i czekałem, aż w końcu kupiłem w jakimś sklepie w Warszawie (w Lublinie nikt ich nie miał), a właściciel Crosso nigdy sakw nie wysłał. mam nadzieję, że od tamtego czasu poprawił jakość obsługi Klienta, kontaktu z Klientem i poziom determinacji do zarabiania pieniędzy Smile

ale sakwy same, podobnie jak przedmówcy, zdecydowanie polecam.
@@@Cichy@@@   04-02-2010, 22:39
Teraz Crosso trochę się poprawiło ;-) . Przy rozmowie telefonicznej bardzo kompetentny człowiek wyjaśniał wątpliwości. Paczka też przyszła dosyć szybko. Jeszcze nie przetestowałem swoich sakw, ale wyglądają na mocne ;-)

[Obrazek: u6545y2011v3.gif]
szymek_sq   05-02-2010, 01:35
Ja używałem dry baga z zamkniętym w środku powietrzem jako pufę :d. Po kilku użyciach puściło denko w kilku miejscach na zgrzewie. Odpowiedni klej do miękkiego PCV [kilka zł] załatwił sprawę.

"Abstynencja jest dobra, ale powinna być praktykowana z umiarem"
bednar   06-02-2010, 09:23
Też się przymierzam do zakupu sakw i raczej wybiorę Crosso bo Ortlieb troche za drogi.
Znalazłem też inne sakwy polskiego producenta, których użytkownicy sobie je chwalą ale niestety - cena także zaporowa... Undecided
zerknijcie: http://www.cumulus.pl/bicycle_accesories.php
renania   05-04-2013, 11:48
odświeżę wątek.
potrzebuję porady przy wyborze sakw.
Stwierdziłam, że na wycieczki max 5 dniowe powinny wystarczyć 30-40L (chyba, że się mylę?). Zupełnie się nie orientuję w mocowaniach. Bagażnik to http://tomex-rowery.pl/bagaznik-rowerowy-ideale-50966/ , a jeśli rozmiar kół ma znaczenie to 28". Nie orientuję się też jakie sakwy są lepsze, czy łączone czy rozdzielne? Póki co skłaniałabym się do rozdzielnych, żeby w razie krótkiej wycieczki móc zamontować tylko jedną. Z tego co poczytałam to liderami są Ortlieb i Crosso, ale które modele? Budżet to około 300/350 zł, ale oczywiście im mniej tym lepiej Wink

z góry dziękuję za odzew Smile
Strony (11):    1 2 3 4 5 ... 11   

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.
Made with by Curves UI.