Liczba postów: 1015
Liczba wątków: 56
Reputacja:
0
na chwilę obecną kwestia wynajmu busa wygląda tak:
możemy wynająć BUS na 20 osób, z przyczepką, która powinna pomieścić tyle samo rowerów, chociaż to pani z firmy przewozowej jeszcze dla nas sprawdza.
cena wynajmu: 700 złotych. przy 20 osobach wychodzi 35 złotych na osobę za dojazd i dowóz rowerów w obie strony.
jest to opcja wyjazd i powrót w sobotę.
proszę wszystkie osoby, które są taką opcją zainteresowane, o wpisywanie się na tym wątku lub wpisywanie siebie i innych zainteresowanych.
na chwilę obecną - wg mojej wiedzy - lista takich zainteresowanych wygląda tak:
1. Monika
2. rafik80
3. Aga
4. wanderer
5. Paweł K.
6. Baja
7. Seb
8. piotrekgp
9. Wawerka
10. thoria (chyba w zależności od planów perceive)
Zatem do pełnego składu potrzeba 8 osób. Jeśli będzie mniej, kwota 700 złotych rozłoży się na mniejszą liczbę i będzie drożej na osobę.
Zaznaczę przy okazji, że najtańszą opcją jest tak naprawdę dojazd własnymi autami. 5 osób składa się na paliwo do samochodu (gaz czy diesel to malutka kwota), bierze rowery na dach, czy jakoś inaczej i jedzie. ale wiadomo - trzeba mieć bagażnik.
w miarę opłacalne wydaje się też dojechanie przez np. 6 czy 7 osób dwoma samochodami osobowymi. jeden (np. kombi) wiezie kierowcę lub dwie osoby i rowery, drugi - 5 osób. wtedy mozna wieźć częściowo w bagażnikach (w środku).
niektórzy forumowicze mają w tym niezłe doświadczenie (w tym również ja). wierzcie mi, że tak się da.
decyzję odnośnie tego, jak dojeżdżamy na rajd, dobrze jest podjąć możliwie szybko. jest sezon na wesela i busy są wynajmowane niemal na każdą sobotę. firma transportowa, do której dzwoniłem, z 9 wszystkich busów, ma dziś wolne na sobotę tylko 2, ale np. jutro już może nie mieć wolnych w ogóle. inna firma miała już wszystko porezerwowane.
pzdr.
Liczba postów: 370
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Jadę :mrgreen: w piątek po pracy rowerem. Chętnych do dołączenia zapraszam. Kwestie noclegu z piątku na sobotę jeszcze do ustalenia - mindex da znać.
Drink coffee! Do stupid things faster, with more energy!
Liczba postów: 1
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Witam,
Czy znajdzie się kilka osób, które chciałyby pojechać busem w sobot i wrócić w niedzielę? Wtedy można byłoby takiego busa poszukać.
Liczba postów: 832
Liczba wątków: 106
Reputacja:
0
Hej. W związku z kosztami ja rezygnuję z busa i jadę autem z Fazi5.
![[Obrazek: u4694y2012v3.gif]](http://st64.static.bikestats.pl/u4694y2012v3.gif)
"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu.."
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 26
Reputacja:
0
Jedziemy i my czyli Karola, Paola i Kola, rejestracja wykonana :mrgreen: Jedziemy w sobotę samochodem i zostajemy do niedzieli. W niedzielę rezygnujemy z kajaków bo chcemy sobie jeszcze popedałować po pięknej okolicy :-D
Demokracja to ustrój w którym każdy może powiedzieć co myśli nawet jeśli nie myśli.
Liczba postów: 342
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Ja mogę zabrać max 3 osoby do autka ale bez rowerów, jeżeli więc znajdzie się ktoś kto ma kombiaka i weźmie rowery to możemy się dogadać 8-)