Liczba postów: 369
Liczba wątków: 105
Reputacja:
0
Witam
Planuję zakup błotników do mojej szosy tylko nie za bardzo wiem jakie wybrać i czy w naszym city można takie kupic. Może ktoś mi doradzi. :-D
Liczba postów: 198
Liczba wątków: 32
Reputacja:
0
Wszystko zależy od tego czy rama i widelec są przystosowane do montażu błotników, jeśli tak to w każdym sklepie powinny być takowe. Jeżeli nie masz dobrych obcinaczek do metalu to od razu po zakupie polecam zamontować je w sklepie (trzeba będzie przyciąć na odpowiednią długość metalowe pręty). Jeżeli rama i widelec nie są przystosowane do montażu błotników to zostają tylko uniwersalne plastiki, które marnie spełniają swoje zadanie. No chyba, że opatentujesz jakieś klawe mocowanie pełnych błotników :mrgreen:
Liczba postów: 146
Liczba wątków: 25
Reputacja:
0
Ha panie Qavtan.Nie zapominajmy jeszcze o późniejszym tuningu błotników przy pomocy folii i taśmy izolacyjnej/pakowej.Na jesienne klimaty w sam raz.W końcu nie raz testowaliśmy nasze konstrukcje na kałużach,i nóżki suche były.Jak możesz to wklej link ze zdjęciem jak to u Ciebie wyglądało,bo Twój patent w/g chyba najlepiej się na jesień/zimę/wiosnę sprawdzał.
Miłość jest dla hipisów, nienawiść jest dla panków!!!
Liczba postów: 1317
Liczba wątków: 104
Reputacja:
0
Kaftan, napisz coś więcej jak zrobiłeś ten gadżet na przedni błotnik. Mam zamiar coś takiego zrobic w swoim pasztecie.
Liczba postów: 832
Liczba wątków: 106
Reputacja:
0
Byłem dzisiaj w inżynierii właśnie spytac o błotniki.
Błotniki do szosy metalowe(chyba) jakieś - 45pln, z mocowaniem standardowym jak błotniki w mieszczuchu etc. Ale jako, że do szosy montaż zajmuje ~2h to za zamontowanie życzą sobie 100pln(o ile nie zrozumiałem źle i nie chodziło mu o "z zamontowaniem").
![[Obrazek: u4694y2012v3.gif]](http://st64.static.bikestats.pl/u4694y2012v3.gif)
"Kto chce szuka sposobu, kto nie chce szuka powodu.."
Liczba postów: 1491
Liczba wątków: 47
Reputacja:
0
Może się zbijali czy coś. Nie wierzę żeby założenie błotników kosztowało prawie tyle co serwis amortyzatora. Chociaż w sumie serwis amortyzatora zajmuje mniej niż 2 godziny...