Adanko napisał(a):Jestem zainteresowany tą latarka mactronic bike pro scream warto kupić?
Po paru miesiącach użytkowania mogę powiedzieć że nie wywaliłem pieniążków w błoto. Latarka się spisuje na medal. Mam porównanie do taktycznej latarki Olight T25 Tactical XP-G S2 i widzę że jeśli chodzi o rower to jest ona zdecydowanie lepsza.
Plusy:
1. Nic nie rozregulowuje się na wybojach.
2. Średnio silne światło, pozwala na jazdę w terenie.
3. Łatwa regulacja promienia w trakcie jazdy.
4. Wzbudzający zaufanie uchwyt, jeden z lepszych jakie widziałem.
5. Koledze jego latarka przeżyła upadek do kałuży z 10 cm głębokości na oko, i dalej świeciła.
6. Ostry tryb stroboskopowy, nie sposób nie zauważyć rowerzysty na drodze.
7. Cena w stosunku do jakości i możliwości.
8. Podane przez producenta 1,5 h świecenia na dobrych akumulatorkach bądź bateriach wydłuża się czasem do o wiele dłuższego czasu przy niezbyt zauważalnym spadku mocy świecenia.
Wady:
1. Pierścienie, zwłaszcza pomarańczowy po zamontowaniu lekko oślepiają, innych nie testowałem dłużej, można zamontować nieprzezroczysty zawsze. Albo przysłonić od góry czymś, np. podwójnym kawałkiem wyciętej starej dętki.
2. Zasilanie z trzech akumulatorków AAA. Najczęściej w zestawach są sprzedawane po dwie sztuki, no ale to nie kłopot. Gorzej że większość ładowarek ładuje po dwa akumulatorki na raz, pojedynczego bądź trzech na raz na nich się nie da ładować.
3. Nie jest to szperacz, kosztem dłuższego świecenia mniejsza moc niż taktycznych latarek, coś za coś.
W mieście jeżdżę na drugiej latarce CAT EYE P HL-L010 dla zaoszczędzenia zasilania.
Ps. Teraz dodają do
niej drugi uchwyt montażowy.