Liczba postów: 81
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
Po przeczytaniu kilku opinii myślałem jeszcze o Maxxis crossmark, też ciekawa oponka ale jednak biorę te Race king. Chwilę mnie kusiła wersja kewlar ale chyba nie warto dopłacać dla niecałych 100g. Za zaoszczędzone pieniądze w razie czego można 3 oponę dokupić ;-)
Dzięki za pomoc
Liczba postów: 497
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Niektóre obiegowe opinie są wzięte z sufitu, jeśli chodzi o trwałość tych trzech opon to CONTINENTAL Race King będzie najmniej trwała w drugiej kolejności będzie opona Maxxis crossmark, a najbardziej trwała i długowieczna będzie opona schwalbe smart sam, ,a twierdzę tak na podstawie własnych obserwacji i doświadczenia, prześledzenia artykułów w Internecie i z punktu widzenia użytkownika który posiada oponę smart sam , ja kupując oponę brałem pod uwagę właśnie te trzy modele według mnie jedne z najlepszych markowych opon terenowych na szosę które były dostępne pół roku temu ( w ostatnim czasie wyszło parę ciekawych modeli które bym jeszcze dołączył do tej grupy) .
Na zakończenie powiem tylko że smart sam po przejechaniu około 1000km opona przednia wygląda jak nowa widoczny jest jeszcze pasek środkowy po formie na czole opony , natomiast opona tylna gdyby nie było hamowania z zablokowanym kołem wiele osób też by powiedziało że opona jest dopiero założona ,tyle mam do powiedzenia w tym temacie kto chcę może się ze mną zgadzać a kto sądzi inaczej niech robi jak uważa.
Pozdrawiam Piotrek
Ps. A tak naprawdę te trzy opony są z aspiracjami sportowymi przeznaczonymi do wyczynu gdzie istotną rolę odgrywa , przyczepność , kierowalność, waga ogólnie „Power opony” a trwałość w przypadku tej kategorii opon odgrywa rolę drugorzędową , com wiedział to powiedział jeżeli opony mają przejeżdżać tysiące kilometrów to nie ta kategoria opon i nie ta waga a poza tym to trochę fopa w przypadku tych opon dyskutować o trwałości , powinnyśmy rozmawiać o właściwościach trakcyjnych i gramach których nie ma.
Bart napewno potwierdzi słowa me :mrgreen: czasami też ryma uda sklecić mi się, aczkolwiek Bart mym mistrzem w tej dziedzinie jest. 8-)
Liczba postów: 81
Liczba wątków: 5
Reputacja:
0
no dzięki, to teraz znowu nic nie wiem :lol: z semi slick i tak już zrezygnowałem, na 100% któraś z 3 opon wspomnianych przez piotra73. Na przesadnej trwałości i długowieczności mi nie zależy no ale te 3tys. powinna jednak wytrzymać.
Chyba jakieś losowanie zrobię ;-)
Liczba postów: 1317
Liczba wątków: 104
Reputacja:
0
Rafał, szukaj innej gumy. To jest chyba de facto semislick, tyle, ze gruby, ciężki, bardzo żywotny- do turystyki.