Krossy to jakieś ostatnie sztuki rowerków bo są to modele dość stare - stawiam na 2008 rok produkcji.
Pierwszy osprzętowo spoko - nie kojarzę żeby kross składał rowery na osprzęcie sram ale to raczej nie wada. Sam śmigam na sramie x-5/x-7 i działa bardzo OK. Amortyzator z blokadą w sumie nieźle.
Skąd masz info o rodzaju łańcucha? Łańcuch jak to łańcuch jeżeli jest dobrze dobrany to pewnie będzie działał OK. Kaseta 8-rzędowa OK.
W zamian pewnie są biedne hamulce, piasty no name, suport jakiś najtańszy i korba z najniższej półki shimano
Moim skromnym zdaniem spoko rowerek za tą cenę.
Drugi rowerek kross crow preria evado klasowo niewiele lepiej niż opisany wyżej. Jak Ci nie przeszkadza taka rama to ok.
Deore z tyłu spoko, alivio z przodu spoko, klamkomanetki alivio hmm... jakiś starszy model wypadają gorzej niż w rowerze wyżej (manetki sram x-5), kaseta 8 rzędowa OK. Hamulce tektro OK
Piasty słabo ale nie jest źle. Amortyzator podstawowa wersja zwykły sprężynowiec bez blokady.
Za tą cenę jest też dość dobrze tylko ta rama.
Trzeci rower jest bardzo podobny do w/w poza hamulcami magura, które chyba działają całkiem OK.
A na pewno lepiej niż jakieś tanie V-ki.
Jedyne co pewnie można uznać za wadę to dostępność klocków w lublinie, ale od czego jest internet.
Ewentualnie koszty wszelkich napraw tych hamulców mogą być dość wysokie bo to dość rzadkie hamulce raczej.
Nie widziałem jeszcze w lublinie u nikogo takich, ale może ktoś ma to się wypowie.
Całkiem OK gdyby nie ta rama.
Czwarty cross crow rubble na przerzutkach deore LX i manetkach deore dual control, amortyzator olejowy z blokadą hydrauliczną. Jak dla mnie najlepszy rower z przedstawionych.
Za tą cenę kupiłbym go, rozebrał sprzedał damską ramę i kupił męską 8-)
Jak dla mnie najlepszy rowerek z tych do tej pory i mój faworyt.
Obydwa shwinn'y są podobne jak pierwszy kross ale odrobinę słabsze osprzętowo.
Na miasto spoko, ale nie jest to geometria typowo sportowa.
W sumie spoczko ale bez rewelacji.
Pozdro