Ja tez polecam Anthema! Zawieszenie Maestro to kopia najlepszego zawieszenia na świecie DW-Link! Giant pod tym względem wszystkich zamiata totalnie! Nie znajdzie się w takiej cenie rowerów z lepszym zawieszeniem.
Tak samo jak napisał Paweł apropos skoku. Ja jeżdżę na 120mm i po pół roku jazdy skoku zaczeło diametralnie brakować! Cały czas myślę by wymienić damper i amor na skok 140mm!!! Nie zrobiłem tego tylko, bo to wiadomo dużo kosztuje. Niestety Giant nie ma w ofercie rowerów 29cali z takim skokiem. nasze zdanie potwierdzi też Arek, który jeździ na fullu 120mm i też od bardzo dawna myśli by przejść na 140mm... Jazda po Lubelszczyźnie na fullu 100mm czy 140mm to nie wielka różnica. Natomiast w górach to robi OGROMNĄ różnicę.
Znowu napisze że zgodzę się z Pawłem... Ale ma rację chłop. FOX robi gigantyczną robotę z przodu i z tyłu jeśli będziesz mógł sobie na to pozwolić, to nie wahaj się ani chwili!
To już wchodziłbym w tematy filozoficzne... ale jest GIGANTYCZNA różnica między fullem 26", na amorach RS i zawieszeniem jakimś zwykłym, a rowerem 29" na amorach FOX z porządnym zawieszeniem! Jest tez między tymi zestawami różnica ceny i kosztów eksploatacji... Przechodząc do meritum: WARTO zapłacić więcej za taki zestaw. No ale to już jak tam każdy ma fundusze, więc tak tylko wspominam temat.
Jakbyś chciał przejechać się n rowerkach to pisz, ja chętnie udostępnię swojego i myślę, że Paweł też nie będzie miał nic przeciwko.
Pisz jak Ci idzie, co masz na oku itp.
EDIT: Wyedytowałem, bo mój GURU zwrócił mi uwagę, że bzdury pisałem w jednym temacie