Liczba postów: 6028
Liczba wątków: 524
Reputacja:
9
Każda pliszka swój ogonek chwali :-D . Jak niektórzy wiedzą przez dłuższy czas chwaliłem oponki CST i jak niektórzy wiedzą wjeżdżałem na nich wszędzie gdzie te wszystkie schwalbe i inne wynalazki wysiadały. :-P . Ale ostatnio zacząłem notorycznie łapać kapcie i od roku jeżdżę na Maxxisach i jestem zadowolony.
Liczba postów: 497
Liczba wątków: 9
Reputacja:
0
Jak każda sroczka swój ogon chwali to ja się pozachwycam nad oponami Schwalbe smart sam , które taka się skałada że mam w swoim rowerze opona rekreacyjno sportowa , ale jak dla mnie najlepszy kompromis do jazdy na szosie i po polach i lasach , wszędzie sobie radzi naprawdę dobrze, pewnie że nie ma jej co porównywać do opon szosowych ale myślę ze warto postawić na uniwersalność, a w tym przypadku jest ona na najwyższym poziomie.
Liczba postów: 405
Liczba wątków: 48
Reputacja:
0
Do jazdy uniwersalnej to kenda K898. Jeżeli się ją napompuje pod maksa to po asfalcie idzie bardzo przyjemnie i cicho (w terenie tez nie ma problemów). Natomiast Smart Sam na asfalcie powyżej 30 km/h zaczyna robić za "syrenę strażacką". Mnie osobiście nie przeszkadza przynajmniej wiem ile mniej więcej jadę. W terenie na pewno przebija Kende, tylko kenade można kupić za 35 PLN, a za Ssam mniej niż 65 PLN nie widziałem. Jednym słowem 2 za cen jednej.
Liczba postów: 1868
Liczba wątków: 178
Reputacja:
5
Również jeżdżę na Ss i bardzo sobie je chwalę. Przejeżdżone 2,5 sezonu i idą dalej do mojego brata. Ja kupuję nowe tylko zastanawiam się... Smart sam zwijane czy drutowane i Evolution czy Performance. Mam chęć na te EVO zwijane. Pytanie tylko... czy stosunek parametrów do ceny w tych opcjach nie jest zbyt wysoki. Skok cenowy niesamowity 59-159 PLN. Nie wiem może ktoś mądrzejszy mnie oświeci.
Liczba postów: 607
Liczba wątków: 31
Reputacja:
2
bezpieka napisał(a):Do jazdy uniwersalnej to kenda K898
Polecam Schwalbe Land Cruiser podobny bieżnik do w/w i niestety podobna, wysoka masa, dla mnie jedyna wada tej opony przy takim zastosowaniu.
"It's not the kill
It's the thrill of the chase"
Liczba postów: 2111
Liczba wątków: 83
Reputacja:
4
Postawiłam na Mezcale i jutro/ pojutrze powinny u mnie być. Dzięki wszystkim za porady.
Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.
M. Bułhakow, Mistrz i Małgorzata