ludzie ogarnijcie się, widzę że zapanowała moda na pozbycie się samochodów z miasta. Judaas nie widzisz problemu ze zmniejszeniem liczby miejsc parkingowych to wybierz się na Wileńską gdzie całe stare osiedle parkowało przy ulicy z racji tego że na wiekowych osiedlach nie ma parkingów, wieczorne interwencje straży miejskiej z holownikami i blokadami - ludzie ogarnijcie się.... Jestem całym sercem za rowerami ale niech ku%#@ jeden z drugim ruszy mózgownica i postawi się na miejscu ludzi którzy muszą codziennie korzystać z samochodów.
Róbcie drogi ale nie kosztem przepustowości ulic i miejsc postojowych przy osiedlach.
Weźcie pod uwagę że kilkadziesiąt tysięcy osób mieszka (podobnie jak ja) na terenach podmiejskich i z racji tego bez samochodu nigdy się nie pobędziemy, rano trzeba rozwieźć dzieci po szkołach, później pojechać z 1 na drugi koniec miasta do pracy, zapraszam jednego z drugim niech pokaże jakim sposobem wysłać 8-10 latka z 10 kg plecakiem 17 km rowerem do szkoły... Na rowery niech się przesiada ten kto może ale takich ludzi jest coraz mniej - zrozumcie takie czasy że musimy być zmotoryzowani, nie zrobię codziennie 100km rowerem bo nikt mi za to nie zapłaci (rozumiem urzędników ale ja odbieram to raczej jako sposób na zniechęcenie ludzi do wyprowadzania się poza lublin bo każdy kto pójdzie do gmin ościennych zabierze ze sobą podatki i kasę...)