Nie wiem z czym niektórzy mają tutaj ból nomen omen d..
Jest normalna usługa, bardzo ważna (każdy chyba wie, że dobrze dopasowane siodełko jest bardzo ważne). Nie wszyscy umieją sami się pomierzyć, nie wiedzą jak, nie chce im się czytać, a mają kasę, więc wolą żeby ktoś za nich zrobił to profesjonalnie. Oszczędzają w ten sposób czas na błędne pomiary we własnym zakresie i testowanie różnych siodełek i pewnie koniec końców wychodzą na tym lepiej niż kombinowanie samemu i narzekanie, że drogo. Skoro na rynku usługa się przyjęła to oznacza, że jest na nią zapotrzebowanie i cena też jest ok. Jakby mnie było stać na bg fit to bym zrobił bez mrugnięcia okiem, na szczęście mam mniej więcej pojęcie jak poustawiać rower, żeby było to najefektywniejsze i jakoś sobie radzę we własnym zakresie, ale widząc rowery niektórych to się nadziwić nie mogę jak ludzie jeżdżą na tych za dużych ramach, na siodełkach ustawionych z złej płaszczyźnie, na złej wysokości i w złej odległości od kiery itd, a niektóre rzeczy widać gołym okiem, wystarczy poczytać. A jak komuś się nie chce to niech nie żałuje kasy dla fachowców. Jak trzeba wywalić kasę na nową przerzutkę, telefon czy telewizor to nikt jakoś takich problemów nie ma, że szkoda kasy, a za profesjonalną usługę to każdemu szkoda. No ale w sumie "taki mamy kraj"