Liczba postów: 6028
Liczba wątków: 524
Reputacja:
9
I uważaj na kobiety :-P Jak Cię spotka na trasie i choćbyś już przejechał całą drogę bez upadku to jak powie, że na pewno się wywrócisz to tak będzie. Ja tak miałem :mrgreen:
Liczba postów: 2171
Liczba wątków: 77
Reputacja:
5
Przez pierwsze dwa dni jazdy w spd ,kolego adr,cały czas powtarzaj sobie po cichu:
"wypnij się ,wypnij się ,wypnij się" :-> .Pomaga ;-) .
Pozdrawiam,
Jurek
Liczba postów: 1868
Liczba wątków: 178
Reputacja:
5
Żeby tylko nie zapomniał zatrzymać się :mrgreen:
Liczba postów: 84
Liczba wątków: 18
Reputacja:
0
Widzę że to ustawienie bloków jest dosyć skomplikowane;-). A czy mogę na początek ustawić je na samym środku? ps czy bolały was nogi(kolana) po pierwszych spotkaniach z spd?
Liczba postów: 2111
Liczba wątków: 83
Reputacja:
4
Kwestia ustawienia bloków to właśnie kwestia zdrowia m.in. kolan. Dla jednych ustawienie na środku będzie ok przez cały czas, dla innych nie. nie ma czegoś takiego: "na początku tak ... a potem jak już nie będę początkujący to tak ..." z założeniem, że pojeździsz sobie tak np. pół roku i zmienisz.
Ustaw na początku na środku i przez kilka pierwszych jazd miej ze sobą narzędzia, żeby zmienić pozycję bloków w razie czegoś. U mnie źle ustawione bloki objawiały się np. drętwieniem lewej stopy.
Nie wiadomo, dlaczego wszyscy mówią do kotów „ty”, choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu.
M. Bułhakow, Mistrz i Małgorzata
Liczba postów: 5652
Liczba wątków: 228
Reputacja:
21
Ja swoje ustawiłem na maxa do przodu. Ale tak jak napisała Małgorzata, pojeździsz troszkę i znajdziesz najlepsze miejsce dla siebie ;-)
"Wolę być samotnym wilkiem, niż płaszczącym się psem." George Orwell
Liczba postów: 835
Liczba wątków: 38
Reputacja:
5
Na prawdę nie widzę powodu powtarzania tematu, który był trzepany jakieś 8 miechów temu. Adr poszukaj na forum a znajdziesz. Jak masz problem to poproś kogoś bardziej doświadczonego żeby pomógł. Jak pisze Margurzata ustaw bloki raz a porządnie. To faktycznie może być proces ale bez drastycznych zmian. Ani kolana ani ścięgna nie powinny boleć (w czasie lub po jeździe). Żeby wszystko grało musisz mieć dobrze ustawioną wysokość siodła i zasięg. Ustawienie bloków bardziej na śród stopiu czy w kierunku palców to nie tyle preferencje co kwestia gdzie i jak jeździsz. Ustawiając bardziej w kierunku palców osiągniesz większą moc zaś bliżej śródstopia lepszą kontrolę w terenie (przynajmniej tak twierdzą "PRO" ;P).
Liczba postów: 1452
Liczba wątków: 96
Reputacja:
0
W Magazynie Rowerowym jest artykuł o ustawieniach bloków
Jakub.P
Kolarstwo to jedna z najtrudniejszych dyscyplin sportu. Nawet najgorszy kolarz jest wybitnym sportowcem. - Marco Pantani