Obiecałem założyć temat i niniejszym to robię ;-) .Jest kilka osób zainteresowanych urlopowym wyjazdem z sakwami ,w ubiegłorocznym stylu .Ja również się do nich zaliczam :-> .Trzeba od czegoś zacząć ,po pierwsze, trasa po drugie ,termin wyjazdu.Zacznijmy od trasy ,proponuję trasę o której już rozmawialiśmy,czyli Szlakiem Latarni Morskich plus małe co nieco :mrgreen::
Świnoujście-Hel-Gołdap-Suwałki-Białystok-Lublin.Piewsze pomiary wykazują dystans 1200 km,w czasie 12-14 dni :?:
Tu pierwsza uwaga logistyczna,prawdopodobnie nad morzem są problemy z noclegiem na jedną noc,konieczne jest więc zaopatrzenie się w namioty jednoosobowe.Ceny w sklepach internetowych zaczynają się od 100zł.
Termin,nie mam żadnych danych na temat tegorocznej pielgrzymki.Ubiegłoroczna odbyła się w dniach 19-23.07.2014.Aby uniknąć kolizji terminów proponuję :1.07-14.07.2015.
Sprawdzałem połączenia PKP Lublin-Świnoujście ,jest jedno bezpośrednie [ Intercity] i kilka z przesiadkami,jedną lub dwoma.
Osoby zainteresowane wyjazdem proszę o ewentualne inne propozycje trasy i terminu wyjazdu.Jak również wszelkie inne uwagi.Dobrze by było również znać liczbę ewentualnych podróżników :-D ,dlatego ujawniajmy się :-> .
Pozdrawiam,
Jurek