Liczba postów: 843
Liczba wątków: 105
Reputacja:
1
Myślę o zakupie opon na błotniste warunki może polecicie model z którym mieliście pozytywne doznania :d.
.
Cena - najlepiej mała ale jak się droższe spodobają to pewnie zastaną zakupione
Waga - bez znaczenia
Rozmiar - 26"
"Abstynencja jest dobra, ale powinna być praktykowana z umiarem"
Liczba postów: 773
Liczba wątków: 33
Reputacja:
0
Najlepiej chyba wybrać jakieś niezbyt szerokie, z niezbyt gęstym ale za to wysokim bieżnikiem. Wystarczy chyba pójść do pierwszego z brzegu sklepu rowerowego i zobaczyć, co tam mają.
Używałem takich, kupionych za jakieś śmieszne pieniądze jeszcze na początku wakacji. W zimie, na podobnym czymś jak to co mamy za oknami, sprawdzały się bardzo dobrze.
Reputacja:
1
hyhy 26 x 4" całkiem fajne ale nowy rower trzeba by złożyć :d
Reputacja:
1
mój wybór padł na schwalbe space
http://tnij.org/schwalbe_space
plusy:
+ wyposażone są we wkładkę antyprzebiciową
+ szerokość 2.35 [do tej pory żadne błoto mnie nie zatrzymało -pomijając przypadki zablokowania hamulców]
+ dźwięk jaki wydają na asfalcie
+ plus 10 do agresywnego wyglądu roweru
minusy
- opony są naprawdę szerokie i był problem z ocieraniem opony z tyłu o ramę [jedna z opon jest lekko odkształcona] i nie mieściła się z tyłu [na szczęście druga jest ok i po zamianie jakoś się mieści - dosłownie po milimetrze szczeliny. Przednia przerzutka musiała zostać przestawiona - ocierała o oponę :d
- szybko się zużywają na asfalcie [jako że staram się omijać ubite drogi nie stanowi to dla mnie większego problemu]
- waga [akurat opony na których jeździłem i będę jeszcze jeździł to schwalbe marathon xr i wersji zwijanej też prawie kilogram ważą, wiec nie ma to aż takiego znaczenia dla mnie]
Liczba postów: 427
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Ludzie, wy chyba oszaleliście, żeby w takich szerokich oponach ładować się na błoto :-P
Liczba postów: 427
Liczba wątków: 31
Reputacja:
0
Da się ocenić - powiększ zdjęcie i porównaj szerokość balona do szerokości obręczy :-) Gumy same w sobie nie wyprowadzą roweru z każdej sytuacji, ale na pewno mniej ślizgania się / zapychania błockiem w widełkach ramy :-D i komplet waży tyle co jedna taka 2.3" :-P
Edit: Wybacz Szymek za nieścisłość, jakiś mi skrót myślowy wyszedł :-P