Kącik narciarsko-snowboardowy - Wersja do druku +- Forum Rowerowy Lublin (https://forum.rowerowylublin.org) +-- Dział: Hyde Park (https://forum.rowerowylublin.org/forum-71.html) +--- Dział: Dział o wszystkim, tylko nie o rowerach ;) (https://forum.rowerowylublin.org/forum-30.html) +---- Dział: Inne sporty - ustawki (https://forum.rowerowylublin.org/forum-53.html) +---- Wątek: Kącik narciarsko-snowboardowy (/thread-873.html) |
Kącik narciarsko-snowboardowy - Tom - 16-10-2009 Tak jak zapowiadałem he he a czający się sezon ;-) to przyspieszył, otwieram nowy dział. Na forum jest grupa miłośników białego szaleństwa, którym nie tylko pedałowanie w głowie... część z nich na początku tego roku wspólnie śmigała po stoku w Rąblowie. W okolicach bliższych czy dalszych od Lublina jest trochę wyciągów narciarskich. Rąblów, Batorz, Bobliwo, Sulów, Celejów a także stok w Parchatce, Chrzanowie, Kobylanach, Tomaszowie Lubelskim czy Krasnobrodzie. A przepraszam, zapomniałem na Globusie mamy przecież od zeszłego roku lubelski Kasprowy :lol: Z uwagi na fakt, że z tym śniegiem to chyba tam na górze Ktoś sobie żarty robi ;-) to proponuję na razie na stoki popatrzeć przez WebCam Lublin Globus SKI Rąblów Batorz zestaw kamer + kamera IP Chrzanów zestaw kamer + re-streaming z autonomicznej kamery IP Parchatka Trochę dalej od Lublina: Bobliwo Bałtów Jacnia Znacznie dalej od Lbn :mrgreen: Krynica-Słotwiny Krynica-Słotwiny 2 Jaworzyna Krynicka 1 Jaworzyna Krynicka 2 Jaworzyna Krynicka 3 Jaworzyna Krynicka 4 Jaworzyna Krynicka 5 Widok z Kasprowego Wierchu No to czekamy na prawdziwy śnieg, zbieramy się i szuuuu! PS Będę do tego posta wrzucał ciekawe WebCam-y ze stoków Re: Kącik narciarsko-snowboardowy - Seb - 17-10-2009 Tom, ja snowboardzista więc chrzanów i rąblów jak najbardziej. Oby tylko zima dopisała i będzie ekstra Re: Kącik narciarsko-snowboardowy - diablo - 13-12-2009 Och jak by pojeździł :-) Jak tylko będzie śnieg to się na to pisze Ta prędkość, te przeciążenia-pęknie Re: Kącik narciarsko-snowboardowy - Tom - 17-12-2009 No, coraz więcej śniegu :-D Ruszyły już wyciągi w Rąblowie, choć ich otwarcie planowane było dopiero na sobotę. Dostępny jest już web cam na stok, jak co roku z innego miejsca :roll: Lokalizacja znów nie do końca trafiona. (Poprawiłem już link do kamery w pierwszym poście). Re: Kącik narciarsko-snowboardowy - Aga84 - 17-12-2009 Witam poo ogromnej przerwie na forum ;-) otóż mój łowerek już wisi sobie grzecznie na haku w garażu ale za to odkurzyłam buty, narty i wybieram się po świetach (by spalić kilka zbędnych kalorii) gdzieś na stok chyba to będzie Rablów kto może niech napisze Pozdrawiam Re: Kącik narciarsko-snowboardowy - Tom - 21-12-2009 Klik w obrazek Celem projektu "Bezpieczny Stok" jest rozpowszechnianie kultury zachowania się w ośrodkach narciarskich oraz zwiększenie świadomości zagadnień bezpieczeństwa na stoku, w szczególności wśród dzieci i młodzieży. Miłej zabawy :-D PS Dodane są nowe WebCam-y Re: Kącik narciarsko-snowboardowy - Aga84 - 01-01-2010 Co tu taka cisza kto dzisiaj dysponuje czasem górka dość mała ale da się zjeżdżać proponuje Globus :-D :-D 4 stycznia Rąbów - Tom - 03-01-2010 Panie i Panowie: 4 stycznia narciarsko-snowbordowy wyjazd do Rąblowa. Załatwiłem sobie w pracy tak, że wyjazd z Lublina mógłby być już około godz. 14-15. Dysponuję wolnymi miejscami, ilość miejsc ograniczona (tyle co w dowodzie rej.) :lol: Jakby było więcej osób chętnych to godz. wyjazdu może ulec zmianie na wniosek wnioskujących, jednak nie ukrywam, że im wcześniej tym lepiej ;-) bo w kolejkach stać nie lubię. Planuję jakieś 3h jazdy na parapecie. Osoby zainteresowanie proszę się wpisywać, ino chyżo. PS Na zgłoszenia czekam do godz. 12:30 ! Re: Kącik narciarsko-snowboardowy - Seb - 04-01-2010 Jak masz miejsce to miłą chęcią się wybiorę z Tobą :-) Re: Kącik narciarsko-snowboardowy - Tom - 05-01-2010 No i się udało. Udział wzieli: Seb i Tom Wszystko zgodnie z planem: wyjazd o 14:15, dokładnie 3h jazdy na parapetach, warunki wspaniałe, -13º C, ale jakoś ich się nie czuło. Zero kolejek, stok dobrze przygotowany, miodzio. Szkoda tylko, że pierwsze wczuwanie się w sezon było trochę bolesne... ;-) Kto nie był niech, żałuje. Do następnego razu! |