KermitOZ napisał(a):kawie, która sama w sobie jest beee ;DNa co dzień nie pije, ale czasem taka dodatkowa dawka kofeiny [ normalnie to z herbaty i guarany pobieram :d] daje niezłego kopa.
Karcer napisał(a):Mleko takie prawdziwe, ręcznie dojone i przecedzone przez pieluchę tetrową to zupełnie inna rozmowa.No właśnie z tym różnie bywa, ja na przykład mało które wiejskie mleko (czy miejskie wleko) toleruję. Głównie chodzi o smak, ale jak jest bardzo tłuste to zupełnie nie podchodzi dlatego wolę jednak to wodniste ze sklepu... Aczkolwiek też kakało i tylko i wyłącznie kakało, chyba, że jest na dworze z +30*C to wtedy nie ma nic lepszego niż dopaść lodówkę i wypić litr takiego zimnego mleka :-D
Cytat:Kazeina
Jej zawartość w krowim mleku jest trzykrotnie większa niż w ludzkim. Jest to gęsta, lepka substancja, która sprzyja formowaniu się potężnego kośćca cielęcia. W żołądku niemowlęcia tworzą się z niej grube, twarde, ubite grudki, które są trudne do strawienia. Jej ubocznymi produktami trawienia jest gęsty śluz, który gromadzi się w jelitach, które są zablokowane i mają utrudnioną absorpcję substancji odżywczych. Mleko krowie jest jednym z najbardziej śluzotwórczych pokarmów. Jego duże stężenie powoduje zaczopowanie i podrażnienie układu oddechowego, gromadzi się w całym ciele i stanowi potężne obciążenie dla układu wydalniczego. Dr Norman Walker, liczący sobie 109 lat i prowadzący badania od 50 lat uważa, że kazeina jest głównym czynnikiem chorobotwórczym tarczycy.
kuczy napisał(a):No właśnie z tym różnie bywa, ja na przykład mało które wiejskie mleko (czy miejskie wleko) toleruję. Głównie chodzi o smak, ale jak jest bardzo tłuste to zupełnie nie podchodzi dlatego wolę jednak to wodniste ze sklepu...Też tak mam Mam jakieś obrzydzenie do mleka prosto od Krowy, wolę z E witaminami
Arkus napisał(a):mleko jest beee :-P http://otworz-oczy.org/index.php/tag/szkodliwosc-mleka/
Cytat:Cytat z leadu w ww tekście:Czy wiesz, że człowiek to jedyna istota żywa na tej przepięknej planecie, która spożywa mleko nie będąc w okresie wczesnego dojrzewania? Dlaczego przeczymy całej naturze?Śmieszą mnie tego typu stwierdzenia A czy wiesz, że człowiek to jedyna istota żywa na tej przepięknej planecie, która używa noża i widelca? Człowiek pije mleko, bo ewolucja wykształciła w nim rozum, który pozwolił mu na tworzenie coraz to nowych rzeczy, m.in hodowli krów w celu uzyskania z nich pożywienia.
KermitOZ napisał(a):To może porozmawiajmy o kawie, która sama w sobie jest beee ;D