Strony (7):    1 ... 3 4 5 6 7   
KermitOZ   27-03-2010, 15:58
kowalik.krzysztof napisał(a):Co by się stało, gdybyś ktoś akurat jechał tym skrajnym pasem bardzo szybko?
Jakby jechał to byśmy nie wjeżdżali.
kowalik.krzysztof napisał(a):nie rozumiem czemu nie możemy wodopojną wjechać wprost na deptak i pod ratusz.
Bo na deptaku jest zakaz poruszania się rowerem. Jeszcze tego nie zrozumiałeś?

GrzegorzMazur.pl
Go hard or die hard!
PaWeL1656   27-03-2010, 20:11
Zwirek napisał(a):
maciek2610 napisał(a):No niestety ja nie byłem z wami nad zalewem Smile
Ups :oops: wstyd, a jesze pytałem specjalnie o nicka na forum :-P trudno, kolega się przyzna pewnie.. Sorka za pomyłkę ;-)
to ja byłem z wami :-P :mrgreen:
mamut77   27-03-2010, 22:41
A tu do kompletu mamy jeszcze materiał w MMLublin . Na wypadek gdyby ktoś jeszcze nie zauważył :mrgreen: .

Ataku trolli nie odnotowano :-P .
maYkel   27-03-2010, 23:22
Obejrzałem właśnie zdjęcia:

"ostrokołowcy z zawrotną prędkością wjeżdżają w Wodopojną"

:lol: :lol: :lol:
MindEx   27-03-2010, 23:24
maYkel napisał(a):Obejrzałem właśnie zdjęcia:

"ostrokołowcy z zawrotną prędkością wjeżdżają w Wodopojną"

:lol: :lol: :lol:

ale musisz przyznać, że na tej fotce tak to wygląda, nie? Smile)
maYkel   27-03-2010, 23:27
Wygląda nieźle. To taki obiektyw czy filtr jakiś cyfrowy?

BTW: swoją drogą chyba w życiu wolniej nie wjeżdżałem na wodopojną. Na moim przełożeniu to bardziej męczy niż szybka jazda - łydy płoną. ;-)
MindEx   27-03-2010, 23:32
maYkel napisał(a):Wygląda nieźle. To taki obiektyw czy filtr jakiś cyfrowy?

"radial blur" w PS Wink samo zdjęcie było tylko zrobione na odpowiednim czasie, ze śledzeniem obiektu przed i po naciśnięciu spustu migawki Wink

maYkel napisał(a):BTW: swoją drogą chyba w życiu wolniej nie wjeżdżałem na wodopojną. Na moim przełożeniu to bardziej męczy niż szybka jazda - łydy płoną. ;-)
ciiii, nikt by nie wiedział, gdybyś nie powiedział Smile
kowalik.krzysztof   28-03-2010, 13:22
KermitOZ napisał(a):
kowalik.krzysztof napisał(a):Co by się stało, gdybyś ktoś akurat jechał tym skrajnym pasem bardzo szybko?
Jakby jechał to byśmy nie wjeżdżali.
A jakby taki wjechał w połowę masy, ciekawe co byś powiedział...
KermitOZ napisał(a):
kowalik.krzysztof napisał(a):nie rozumiem czemu nie możemy wodopojną wjechać wprost na deptak i pod ratusz.
Sposób poruszania się masy narusza bardzo wiele zakazów, a wjeżdżając pod ratusz i tak jedziemy deptakiem.
qavtan   28-03-2010, 16:22
Też myślę, że ze Świętoduskiej pod Ratusz prze Deptak byłoby spoko, pomijając Lubartowską.
kowalik.krzysztof   31-03-2010, 16:00
KermitOZ napisał(a):
Zacząłem przeglądać prawko lokalne... I nie zgadniecie! Zakaz jazdy rowerem po deptaku jest miejską legendą! Nie ma go* w uchwałach rady miasta od 1991 roku ( ostatni atykuł w temacie w GW jest z 2004 roku), ani w zarządzeniach prezydenta. Gdzie, więc jest? W PORD, który mówi, że:
chodnik - część drogi przeznaczoną do ruchu pieszych;
droga - wydzielony pas terenu składający się z jezdni, pobocza, chodnika, drogi dla pieszych lub drogi dla rowerów, łącznie z torowiskiem pojazdów szynowych znajdującym się w obrębie tego pasa, przeznaczony do ruchu lub postoju pojazdów, ruchu pieszych, jazdy wierzchem lub pędzenia zwierząt; (czyli droga bez pobocza (jezdnia w mieście) drogą nie jest?!, deptak chodnikiem nie jest na pewno wg powyższego, więc pewnie jest placem, o czym nie ma mowy w tej części, ale jest w dalszej...)
4. Kierujący pojazdem, przejeżdżając przez chodnik lub drogę dla pieszych, jest obowiązany jechać powoli i ustąpić pierwszeństwa pieszemu.
5. Przepis ust. 4 stosuje się odpowiednio podczas jazdy po placu, na którym ze względu na brak wyodrębnienia jezdni i chodników ruch pieszych i pojazdów odbywa się po tej samej powierzchni.

Tako moim zdaniem nie ma ku temu przeciwwskazań. Ponadto popełniając po drodze kilkanaście innych wykroczeń, jedno w tą jedno w tamtą (tym bardziej, że to przynajmniej nie stwarza zagrożenia bezpieczeństwa ruchu). Na koniec dodam tylko, że przecież i tak wjeżdżamy na deptak przez przejście, czyli niejako dwa wykroczenia, jak nie trzy (przejazd po przejściu, przejazd podłużny przez przejście, przejazd po chodniku editzapomniałem o jeździe po buspasie!!!). Ustawodawca nie przewidział możliwości budowania chodników bez drógSmile Myślę, że warta była by tu jakaś ankieta, ponieważ głos jednej osoby nie może blokować kilkudziesięciu innych osób w spontanicznym wydarzeniu.

* - szukane po słowach kluczowych rower*, zakaz*, krakowsk*
Strony (7):    1 ... 3 4 5 6 7   

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Made with by Curves UI.