Cytat:niestety nie mam jak sprzedać bo są zjechane do granic możliwości(nawet farby nie ma na zaciskach) i nie wiem czy ktoś by kupił ten złom
Po takim opisie hamulców trudno mi sobie wyobrazić co z nimi było robione i to, że się uszkodziły mało dziwi. Może to jakaś chińska podróba? :-)
Anemia - jeśli cię dobrze kojarzę z innego forum to miałeś już na starcie problem z zakupionym używanym Elixirem (dużo czytałem o elixirach przed ich zakupem i trafiłem na twój wątek) - sprzedający po prostu wysłał ci zepsute hamulce więc od razu twoje nastawienie do nich dostaje -50%. Trzeba pamiętać, że ilość awarii jest często wprost proporcjonalna do ilości sprzedanych hamulców a avid ich sprzedaje sporo więc i jest więcej w sieci opisanych wadliwych egzemplarzy. Podobno najlepszy zestaw daje połączenie mało awaryjnej klamki z ultimate z mocnym zaciskiem elixirów.
Ja używałem zastępczo po rozwaleniu klamki z magury przez jakieś 2k km Avidów Juicy 3 i po pozytywnym zaskoczeniu z pracy jak na najniższy model hamulca avida kupiłem elixiry z których poza tym co opisałem powyżej jestem nadal zadowolony (uprzedzam że jeżdżę rekreacyjnie nad zalew ;-) ).