Panowie odgrzewam kotleta, bo mam kilka pytań odnośnie trasy Lublin-Nałęczów-Kazimierz. Otóż w odróżnieniu od autora tematu, posiadam MTB i planowałem wybrać się tą trasą
KLIK i tu pojawia się kilka laickich pytań (roweruje amatorsko, no ale ileż można jeździć po mieście ;-) ):
1.) W którym dokładnie miejscu przy skansenie zaczyna się trasa?
2.) Czy do samego Kazimierza będą prowadziły mnie jakieś oznaczenia, drogowskazy na szlaku? Nie chciałbym znaleźć się w sytuacji, że nie będę wiedział, którędy dokładnie mam jechać i zabłądzić :-D

[nie mam żadnego doświadczenia w jeździe po szlakach, więc prosze mi wybaczyć to pytanie, ale nie wiem jak to wygląda. Czy do celu prowadzą mnie właśnie jakieś drogowskazy, oznaczenia, informacje że znajduje się na szlaku, tak jak np: jadąc samochodem? ;-)

]
3.) Czy duża część trasy biegnie przez główne ulice, czy jedzie się raczej bocznymi, mniej ruchliwymi?
4.) Czy ktoś z was posiada jakąś dokładniejszą mapkę z tym szlakiem, albo polecacie jakąś konkretną stronkę, na której wszystko jest ładnie zaznaczone?
5.) Czy jadąc tą trasą mam szanse na podziwianie jakiś ciekawych widoków naszego województwa, czy jest to trasa raczej bez większych atrakcji tego typu?
Z góry dziękuję za odpowiedź, chętnie przyjmę także wszelkie porady i wskazówki co do jazdy tą trasą ;-)
Pozdrawiam