mariox napisał(a):daniel napisał(a):Szczerze mówiąc nie kojarzę zbytnio przebiegu czerwonego pieszego z Nałęcza w stronę LBN.
Zaraz za Nałęczowem szlaki rowerowy i pieszy rozdzielają się na jakiś czas. Na pieszym na pewnym odcinku trzeba brać rower na ramię i zasuwać stromym zboczem nad rzeczką pomiędzy drzewami.
Aaaaa, kurczaki, nie wiem czy dobrze kojarzę, ale chyba parę lat temu eksplorowałem tamte tereny. Koło młyna Hipolit, drąc w stronę Kazika, nie przejeżdża się przez mostek, tylko przed mostkiem w prawo (tuż koło wyschniętego stawu) i cały czas prosto (po lewej łąka, po prawej las aż w końcu zbliża się rzeczka). W tamtych okolicach są fajne jaskinie :mrgreen:
No tyle, że to nie jest w stronę LBN a w stronę Kaźmirza. Chyba, że to nie o to chodzi
Natomiast co do zmian przebiegu szlaku. Na chwilę obecną jest bałagan. Śmignąłem dziś w tamtych rejonach. Czerwony szlak biegnie i po staremu, i od maszek przez wojciechów do nowego gaju, a niektóre znaki prowadzą też i przez palikije :roll:
poniżej fotka na wyjeździe z wojciechowa na palikije (w lewo - prowadzi nowy szlak, na maszki, w prawo jest droga na bełżyce). Co dziwne, jak polecimy prosto, to jakieś 50m za tabliczką wskazującą trasę szlaku w lewo, znajdują się kolejne tabliczki, informujące o tym, że dalej jedziemy czerwonym szlakiem
hock: dla kogoś, kto nie zna rejonu może być niezła zmotka.