Strony (5):    1 2 3 4 5   
Mariobiker   26-02-2014, 19:40
A może coś takiego http://allegro.pl/rower-szosowy-b-twin- ... 06426.html
Nie jest to typowa cieniarka (prosta kiera) ale rower jest roczny i z ceny pewnie coś się da uszczknąć.

"Wolę być samotnym wilkiem, niż płaszczącym się psem." George Orwell
Patryk   26-02-2014, 19:41
Ja też czytam czytam i nie wierzę. Może w jakimś innym świecie żyjemy. Za takie pieniądze Dura ace 7800 ultegra , a może jeszcze Campa super record a co nie ma ? :roll:
Szczerze zamiast 2200 czy sory bo to syf wolę opcję klamki hamulcowe tektro + manetki na kierownicę za 25zł. Sam tak sobie zmajstrowałem i przynajmniej to całkiem przyjemnie działa, a nie łapa lata we wszystkie strony a żeby zahamować trzeba ścisnąć z całej siły.
Co do wielkości ramy to jeszcze zależy od producenta jak to sobie każdy oznacza. Czasami to różnica kilku cm nawet w teoretycznie tym samym rozmiarze.
Gelo uwierz każdy rozpozna czy to sora czy ultegra. To jakbyś się np. przejechał czinkłeczento a potem jakimś doładowanym golfem gti a niby to też dwa małe pudełeczka.
KermitOZ   26-02-2014, 19:45
Patryk napisał(a):Szczerze zamiast 2200 czy sory bo to syf wolę opcję klamki hamulcowe tektro + manetki na kierownicę za 25zł. Sam tak sobie zmajstrowałem i przynajmniej to całkiem przyjemnie działa, a nie łapa lata we wszystkie strony a żeby zahamować trzeba ścisnąć z całej siły.
Chyba sobie żarty stroisz, manetki na ramie lepsze od łap sory? Buhahaha! Jeździłem kilka lat na takich łapach, fakt nie są tak wygodne jak podwójne łopatki, ale w porównaniu do manetek na ramie to luksus. Przestań szerzyć jakąś nagonkę na sorę, normalna grupa, tyle, że tańsza i ciut mniej precyzyjnie działa (co jest i tak odczuwalne dopiero jak pojedziesz na wyścig, bo na trzepanie się na treningach wystarcza spokojnie).

GrzegorzMazur.pl
Go hard or die hard!
Patryk   26-02-2014, 19:49
Manetki na kierownicę nie na ramę. :roll:
Miałem okazję się kajtnąć zarówno na sorze jak i innych lepszych gratach i zdania nie zmienię. Dobra koniec tematu bo to do dupy wszystko i tak.
http://www.alerower.pl/k510,manetki-i-k ... zutek.html
KermitOZ   26-02-2014, 19:57
Patryk napisał(a):Manetki na kierownicę nie na ramę. :roll:
A to sorry. Ale i tak łapy lepsze.

Patryk napisał(a):Miałem okazję się kajtnąć zarówno na sorze jak i innych lepszych gratach i zdania nie zmienię.
Miałem okazję przejechać kilkadziesiąt tysięcy km na Sorze i kilkanaście na 105 i też zdania nie zmienię, różnica niewielka.

Także tego, kupuj Farbek maszynę. Uważaj żeby osprzęt nie był zbyt stary, bo będzie zajechany, lepsza 1-2 letnia Sora lub Tiagra niż 7-letnia 105 Big Grin

GrzegorzMazur.pl
Go hard or die hard!
maYkel   26-02-2014, 21:15
gello1 napisał(a):Ma karbonowy widelec i SORĘ i koledzę to wystarczy bo ma kopyto i głowę na karku.
Joł
tu foto:

Foto naprawdę puentuje twoją wypowiedź. Warto było je załączyć. :mrgreen:
easyrider   26-02-2014, 21:22
piotrkovski napisał(a):Ja 2 lata temu miałem 2 opcje (z Lublina)
1500 Trek bodaj 2.1 na pełnej ultegrze 10 stan bdb+ aksium elite
1300 Merida alu-carb na 7800 2x10 i wadze lekko ponad 8kg
Wystarczy poczekać i wyczaić, okazje się trafiają, ale bardziej cierpliwym użytkownikom.
I dalej będę twierdził że do 1000 spokojnie znajdzie się coś na tiagrze.
Co do ramy KermitOZ, ma rację 52 to max, sam mam 170 i taką ramę, a db zrobiła wymiana mostka na 85mm.

Takie ceny to tylko w erze. Sory ale takie ceny śmierdzą z daleka i to bardzo daleka kradzionymi rowerami. Sam nieraz miałem i mam okazję kupić takie sprzęty w takich cenach, wystarczy pogadać ze sprzedającym i wychodzi szydło z worka.A jak jeszcze nie chcę wypisać umowy kupna/ sprzedaży... No chyba, że jeździł tym jakiś kolarz i zwisa mu za ile sprzeda, oby szybko.
gello1   26-02-2014, 21:36
maYkel, warto było abym nie wyszedł na goło-słownego :mrgreen:
farbek89   26-02-2014, 22:48
Dzieki za takie rozwinięcie wątku Smile biore wszystkie wskazówki pod uwagę. Na razie mi się tak strasznie nie śpieszy będę przeglądał cierpliwie tablice i allegro, a na przyszly tydzien mam zamiar się wybrac na elizówke, gdyby ktoś chciał to zapraszam. Mieszkam obecnie w okolicach miasteczka umcs Wink
Mniej więcej podsumowując to czego szukam powinno mięc niewilką rame czyli ok 52, osprzet tiagre lub sore, a jak sie trafią jakieś ciekawe bonusy to bedzie fajnie w tych pieniądzach mam nadzieje, że jakoś uda mi się sklecić te 1200 Wink
piotrkovski   26-02-2014, 22:57
żebym i ja nie wyszedł na goło-słownego:-P
to jest ten trek, na all wisiał 4tyg stopniowo cena leciała w dół przez 3tyg, ostatecznie przez 2tyg wisiał na tablicy za 1500, po czym się na pewnym forum zapytałem czy warto... to poszedł od razu hie hie...
http://archiwumallegro.pl/trek_alpha_17 ... 06451.html
Strony (5):    1 2 3 4 5   

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Polskie tłumaczenie © 2007-2024 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2024 MyBB Group.
Made with by Curves UI.