Nie wylewam żadnych żali i nie zarzucaj mi tutaj pogrążania się. Rozumiem, że mnie nie lubisz, ale daruj sobie takie uwagi. Napisałem tylko kilka słów refleksji na temat kształtowania odpowiednich postaw. To samo tyczy się włączenia kompa i tv zamiast porozmawiania z dzieckiem itd. Nie napisałem, że akcja to totalna lipa, bo wcale tak nie uważam, jakbyś czytał uważnie mój wpis to byś to dostrzegł. Ale wolisz czytać go wybiórczo, rozumiem, trudno, tak jak napisałem zdaję sobie sprawę dlaczego właśnie tak to chcesz czytać. Wiem, że te cukry proste sprawią przyjemność dzieciom, dlatego ta akcja jest fajna i ją popieram. Uważam jednak, że należy się zastanowić głębiej na tym co tak ostatecznie tym dzieciom dajemy, bo uśmiech przeminie, a dziury w zębach zostaną i złe nawyki tym bardziej. A idąc głębiej: nie jest to promowanie sportowej postawy i zdrowego trybu życia, co chyba mamy w statucie (sam go pisałem to wiem
). Ale jako, że nic nie jest czarno-białe to pomagamy też dzieciom, dając właśnie ten przysłowiowy uśmiech. No i mi tym bardziej szkoda, że swoje żale wylewasz tutaj. Ja nie pisałem nic ad personam, czego niestety nie można powiedzieć o twojej wypowiedzi.