Moim zdaniem, żeby jeździć to trzeba jeździć
Jeśli komuś zależy na wspólnych wycieczkach to 1) nie zrazi się jak nie da rady 2) sam zaproponuje ustawkę! Najłatwiej na samym początku obwinić wszystkich oprócz siebie, że nie trzymali tempa itd. Po to jest forum, żeby opisać jak będzie wyglądała wycieczka a jeśli nie widzi się dobrego opisu lub ma wątpliwości to dopytać, pisanie na forum nie boli, byleby to robić z głową a nie od razu wyjeżdżać w stylu "jakie tępo?"
Jak ktoś chce to szuka sposobu a jak nie chce to szuka powodu i każdy będzie dobry, żeby się niby zrazić, uznać "to nie dla mnie, jednak posiedzę przed tv" itd. Jak zaczynałem jeździć z RL to tempo było takie, że ledwo dawałem radę, tak było wolno. Ale poznałem tutaj masę fajnych ludzi i 1) z czasem przestało mi to przeszkadzać, 2) doszli nowi, z którymi można jeździć szybciej. Wątpię, że nie dojdą kolejni, tym razem tacy co lubią 15kmh i przystanki co pół h. Ale niech się nikt nie dziwi, że się nie ujawniają i nie ma ustawek. Chcesz czegoś, to sam daj coś od siebie, zrób ustawkę, napisz, że pół dnia będziecie jechać dookoła Zalewu, ale nie narzekaj. Nie będzie chętnych za I razem to będą za II, III i następnym. A jak nie to w tym czasie i tak podciągniesz trochę formę, bo jak już się wytoczyłeś to pewnie ten Zalew raz czy drugi śmigniesz.
Można dzielić forum, dodawać kolejne nowe działy "rekreacja", "rekreacja light", "rekreacja super light", "żwawa rekreacja", "bardzo żwawa rekreacja", "wycieczki tylko z wiatrem i w dół", "wycieczki 37% terenu" itd., ale jeśli ktoś myśli, że to rozwiąże sprawę to jest w błędzie, będzie tylko większy chaos. Proponuję najpierw myśleć, być odważnym i pozytywnie nastawionym, a dopiero później narzekać, że ktoś jechał 2km/h za szybko, albo, że nikt nie robi pasujących nam wycieczek.
I na koniec pół żartem, pół serio: "Nie pytaj co RL może zrobić dla ciebie, zapytaj co ty możesz zrobić dla RL:
Także tego, jest słońce, robi się ciepło, więc idę na rower się rekreować, co wszystkim w ten piękny dzień polecam