Ifson napisał(a):na platformach też jeździłem..
KermitOZ napisał(a):Było napisane nawet w tym wątku: efektywniejsze pedałowanie czyli nie tylko naduszasz, ale także podciągasz pedał do góry.O ile zgadzam się z Twoim stanowiskiem, tak tutaj niestety nie masz racji. Pedału nikt nie ciągnie do góry, bo wbrew pozorom okazuje się to nieefektywne.
darist napisał(a):Są przecież pedały "mix" - zatrzask po jednej stronie pedału.Mi je odradzano. Ponoć lepiej kupić po prostu spd i na to dawać nakładki plastikowe.
darist napisał(a):Póki co nowe pedały błyszczą czystością... buciki teżTen sam etap przechodzę i już mnie zwija z ciekawości :lol:
mraugorzata napisał(a):darist napisał(a):Są przecież pedały "mix" - zatrzask po jednej stronie pedału.Mi je odradzano. Ponoć lepiej kupić po prostu spd i na to dawać nakładki plastikowe.
Niech ten śnieg sie topi, to będę testować :-P
darist napisał(a):Póki co nowe pedały błyszczą czystością... buciki teżTen sam etap przechodzę i już mnie zwija z ciekawości :lol:
Bigos napisał(a):O ile zgadzam się z Twoim stanowiskiem, tak tutaj niestety nie masz racji. Pedału nikt nie ciągnie do góry, bo wbrew pozorom okazuje się to nieefektywne.Nie mówię o takim ciągnięciu stricto, chodzi bardziej o to, że jak noga idzie do góry to w pewnym sensie ciągnie za sobą pedał
Judaas napisał(a):Co do efektywności podciągania pedałów przy "klikach" osobom zainteresowanym zgłębieniem tematu bardzo chętnie podeślę klika linków dotyczących tego zagadnienia. Niestety artykuły są po angielsku i zawierają medyczną terminologię.